A terhességének vége felé járó sztár súlyának gyarapodása meghaladja a javasolt értéket.

'Jessica-Simpson-nude-patent-heels-bow3' photo (c) 2009, Maegan Tintari - license: http://creativecommons.org/licenses/by/2.0/

Mindezzel mit sem törődve Jessica nagyon élvezi áldott állapotát, és behabzsolja, ami szemének-szájának ingere. Akadnak, akik ez utóbbiért élesen bírálják, de támogatói is vannak szép számmal.

Orvosi szemszögből nézve valós kockázat, ha egy normál testalkatú kismama 10-15 kilónál többet szed magára. Ha valaki ennél többet hízik, vagy már a terhességet megelőzően is túlsúlyos volt, akkor nagyobb esélye van terhességi cukorbetegség kialakulására, vagy arra, hogy a baba túl sokat fog nyomni és nehéz lesz világra hozni.

Jessica szerint ruhamérete a testében visszatartott folyadék miatt növekedett meg. Látva azonban közzétett terhességi étrendjét, amelyben elsősorban különféle édességek és egyéb kevésbé egészségesnek tartott ételek sorakoznak, inkább a szabadjára engedett étvágy a fő ludas.

A külsőségekre oly sokat adó korunkban egyes bírálói egészségügyi aggályoknak álcázzák valójában gömbölyded alakját firtató kritikájukat. Van, aki egyenesen “hájasnak” titulálja a hónap végén első gyermekének életet adó amerikai énekesnőt és divatikont.

Sok híresség azonban- többek között Tori Spelling és Sarah Palin – harciasan mellé állt. Egy pszichiáter szerint terhességével kapcsolatos őszinte és szókimondó hozzáállásával Jessica üdítő színfolt a kinézetet elsődlegesnek tartó szórakoztatóiparban. Olyasvalaki, aki nem áll ellent a természetes változásoknak, hanem elfogadja azokat. Egy másik szakember pedig úgy véli, hogy az énekesnő remek iskolapéldája a terhességet élvezettel megélő kismamának, aki nem figyeli megszállott módon testének alakulását.

Ha pedig Jessica úgy gondolja, hamar visszanyerheti korábbi formáját, ami általában néhány hónapot vesz igénybe, a sztárok esetében azonban még gyorsabb a folyamat az edzőknek és a dietetikusoknak köszönhetően.

Forrás

Bicse