Most hétvégén már szinte biztos, hogy végre elkezdődik a tél, de legalább a késő ősz, előkerülnek a társasjátékok, a jó könyvek és a forró csokoládé. Ehhez igazodva a héten ajánlunk olyan programot, ahol számos társasjátékot próbálhattok ki, és eldönthetitek, mi is kerüljön majd a fa alá. Szó lesz az Unicefről, ellátogatunk Székesfehérvárra, és a klassz verses-dalos délelőttöt is hiba lenne kihagyni.

Hétvégén a Nemzetközi Játéknap örömére játékos délelőttre várja a családokat, kicsiket és nagyokat a Bíró Mihály utcai könyvtár. Az eseményen nem csupán a társasokat lehet kipróbálni, de akár saját játékokat is készíthettek. A belépés ingyenes.

A Nemzetközi Játéknap mellett, november 21-én ünneplejük a Nemzetközi Tévénapot is. Erről emlékeznek meg szombaton a Műszaki Tanulmánytár családi délelőttjén. A játékos programok során kipróbálhatjátok, milyen is hírolvasónak lenni, megismerhetitek a televíziózás történetét és megtudhatjátok, mely magyar találmányok segítették a beszélő doboz megalkotását.

Unicef gyereknapot szervez szombaton a Magyar Nemzeti Galéria. Az eseményen különleges tárlatvezetéseken vehettek részt, a gyereksarokban játékos formában ismerkedhetnek meg a gyerekek a szervezet tevékenységével, az alkotóműhelyben pedig festett papírbékát készíthettek. A gyereknek a programra ingyenes a belépés, a felnőttek belépőjükkel az Unicefet támogatják.

Utolsó előadásához érkezett az Őszi bábszínházak a székesfehérvári Koronás Parkban eseménysorozat. Ez alkalommal a Ládafia Bábszínház előadását nézhetitek meg, melynek címe: Az ördög kilenc kérdése. A rossz idő se riasszon el a jó kis programtól: az előadásra a Koronás Park központi épületében kerül sor.

A Puskin Kuckó vasárnap Varró Dani József Attila-díjas költőt és Radványi Balázs Kossuth-díjas dalnokot, a Kaláka együttes tagját látja vendégül. A gyerekek számára a díjaknál azonban fontosabb az atmoszféra, amit a gyerekeknek teremtenek verselős, mesélős, éneklős, játszós programjaik során. Az előadásra csütörtök délig a Szélforgó Facebook-játékán jegyet is nyerhettek!

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?