kórházteszt szülés fürdetés

Kórház neve: Csolnoky Ferenc Kórház, Veszprém

A szülés időpontja: 2018 február

A kórház állapota: Vannak szép és kevésbé szép részei, összességében jónak mondanám

Mellékhelyiségek/zuhanyzók állapota: A látogatói vécék közül vannak, amik siralmasak, de a szülészeten nagyon szép és tiszta minden. Csak a zuhanyzóból hiányoltam egy felmosót.

A szülészet/szülőszoba korszerűsége: Nagyon szépek a szülőszobák, korszerűek. Labda és kád is van, bár utóbbit nem lehet használni. Vajúdás alatt, amikor már apuka is bejöhetett, illóolajokat is kaptunk, amivel masszírozhatta a derekamat.

Orvosok, szülésznők, csecsemős nővérek segítőkészsége: Nekem semmi gondom nem volt velük, sokakkal ellentétben. Mindenki tette a dolgát, ha kérdeztem, válaszoltak. Mindenkinek más stílusa van, én próbáltam hozzájuk igazodni, és semmi fennakadás vagy odaszólogatás nem volt. A szülésznő és az orvos is végig higgadtak és kedvesek voltak, ami nagyon sokat segített. A csecsemős nővérke, aki a szülés után ellátta a babámat, kifejezetten megnyugtató és kedves jelenség volt. Megmutatta a mellre tételt, és elmondta, hogy az aranyóra letelte után elviszik megvizsgálni a babát, addig én is ki tudom magam pihenni, és reggel hozzák is nekem vissza.

Szülésvezetés: Viszonylag gyorsan ment minden, magas magzatburok-repedéssel mentem be délben, ctg-re tettek (amíg meg nem szültem, rajtam volt), közben antibiotikumot kötöttek be, délután 5 körül komplettálták a burokrepedést. De mivel összehúzódásokat éreztem rendszeresen, viszont egyáltalán nem fájtak, így oxitocint is kaptam este 9-kor. A gátmetszés nem kötelező, de ha úgy látják jónak, akkor vágnak. Kitolás közben hallottam is, ahogy a doki és a szülésznő beszélik, hogy vajon tágul-e eléggé, és kell-e vágni. Ha vágnak, akkor utána minden nap nap gátseb-kezelés van.

Látogatási rend: Látogatási tilalom volt, amikor szültem, így nem vagyok tisztában vele, hogyan is van a látogatás. Az apuka az alapítványi szobákba bemehet, és a kis családjával lehet több órát is, ha jól tudom. Persze csak akkor, ha nincs tilalom.

Mit kell vinni a baba ellátásához? Popsikrémet, ruhát és napi két pelust adnak, ezen kívül mindent vinni kell.

Hány ágyra jut egy zuhanyzó? Egy illetve két ágyra.

Van-e VIP szoba? Van, napidíjat fizetni kell, de nem vészes az összeg.

Koszt mennyisége, minősége: Meg lehet enni, ha valaki nagyon éhes, de elég kevés az adag.

Kommunikáció: Szerintem rendben volt a kommunikáció. Mindig mindenről tudtam, hogy mi történik, bár kérdeztem is elég sokat.

kórházteszt szülés fürdetés

Kaptál-e tanácsokat hazamenetel előtt: Védőnő tartott tájékoztatót. Viszont hiányoltam, hogy megmutassák azt, hogy hogyan is kell biztonságosan fürdetni a babámat. (Játékbabán mutatták a levegőben, de az nem ugyanaz.)

Bármilyen egyéb tapasztalat, amit fontosnak tartasz: Talán a hazamenetel mehetne gördülékenyebben is. Mindenféle vizsgálatra vitték a kisfiam, ami persze kell is, de amint visszakaptam és etetni akartam, már jött egy másik emberke, és vitte is. Félreértés ne essék, nem a vizsgálatokkal van a bajom, hanem azzal, hogy hétvégén nincs egy se, majd hétfőn nyektetik szegény gyereket egész nap. Kész káosz, ami ott volt aznap.

Értékelési pontszámok:

Szülészet állapota:10

Kórtermek állapota:10

Szülőszoba korszerűsége:10

Felszereltség (orvosi, higiéniai eszközök):10

Mellékhelyiségek/zuhanyzók állapota:10

Orvosok segítőkészsége:10

Szülésznők segítőkészsége:10

Csecsemős nővérek segítőkészsége:10

Kommunikáció, tájékoztatás:10

Tisztaság:9

Ellátás minősége:10

Személyes élmények:10

Dominika

kórházteszt szülés fürdetésA veszprémi szülészetről ezekben a posztokban olvashatsz: 

Veszprém: Bár minden szülészet ilyen lenne!

Veszprémben is a csecsemősökkel van a baj

Kétszer esett szét a szülőágyam a veszprémi kórházban

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?

A Bezzeganya blog a Disqus kommentrendszert használja. Ha te is szeretnél hozzászólni, és még nincs regisztrációd, itt találsz segítséget hozzá>>> A Disqus használatáról, beállításairól pedig itt írtunk>>>