Tünde teszt táska ajándék karácsony Satch iskolatáska

Néhány hónapja hallottam először a 100 százalékig újrahasznosított alapanyagokról készült Satch iskolatáskákról. A divatos színekben kapható, gerinckímélő táskák rögtön megtetszettek, gyorsan le is teszteltünk egyet a lányaimmal. Íme, a tapasztalataink.

Satch pack iskolatáska – hátizsák

Hozzánk a Firecracker nevű táska került, amely vidám, élénk színeivel azonnal megfogott.

A táska a felső tagozatosoknak, illetve középiskolásoknak készült, de ez nem akadályozott meg abban, hogy én is hordjam egy kirándulásunk során. Állítható háttámlájával a gyerek (vagy jelen esetben a felnőtt) méreteihez lehet igazítani a hátrészt, hogy a táska tökéletesen illeszkedjen a háthoz – a lehető legkevésbé terhelve ezzel a gerincet. Mivel 140 és 180 centi között lehet állítani a fent említett részt, ezért a 142 centis középső lányomnak, a 155 centis nagylányomnak, és nekem is (165 cm) kényelmesen be lehetett állítani a táskát (néhány másodperc az egész).

Táska a Z-generációnak

Ha a gyermeked 1995 és 2009 között született, így a Z-generáció tagja, akkor már úgy nő fel, hogy a digitális világ körülveszi. Az okostelefonok, tabletek, digitális eszközök fontos használati eszközök számára, és ezeket ha lehetősége van, magánál is hordja. A Satch táskák kifejezetten a Z-generációnak készültek: nem csupán az iskolai felszerelések férnek el benne, külön helyet kaptak az okostelefonok, tabletek, egyéb digitális kütyük is. Sőt, a táskán fülhallgató kimenet is van, így táskahordás közben is tud zenét hallgatni a gyerek.

Divatos színek

Mi az őszi színeket: a pirosat, narancsot, sárgát szeretjük, így a Firecracker telitalálat volt, de egyéb, divatos színek közül is lehet választani. Vannak „lányos” színek, például a Berry Carry, „fiús” színek, mint a Green Camou, és uniszex színek, mint például a Beach Leach, vagy a Petrol Triangle.

Tünde teszt táska ajándék karácsony Satch iskolatáska

Rekeszek mindenhol

Amikor utazunk, előfordul, hogy helyhiánnyal küzdünk, és minden négyzetcentiméter talált helynek örülünk, amibe még bele lehet pakolni hűtőmágnest, tábla csokit, Puszi, Erzsi-könyvet. (Utóbbi nélkül már el sem indulok, ha utazunk. Bár kiolvasni még nem sikerült, de szerencsetárgyként mindig jön velünk.) Na, szóval, ami a teszttáskában nagyon tetszett, az a rengeteg rekesz és zseb, ami rajta/benne található. Ráadásul ízlésesen elrendezve, tehát nem néz ki úgy a táska, mint egy hallal teletömött szatyor.

Három nagy rekeszből áll a táska. A hátoldali résznél lévőben egy – akár laptop tárolására alkalmas – betét található. A középső rész két oldalán, belül, egy-egy hosszúkás, néhány toll elhelyezésére használható rekesz van. Az első nagy rekeszben pedig még egy rekesz (kb. tablet méretű), egy kisebb és egy nagyobb, hálós, cipzárral zárható rekesz, számtalan „bedugós” rekesz és egy puha anyag belsejű mobiltartó található. Sőt, a táska elején még egy rejtett cipzár is van.

Kényelem és biztonság

A derék résznél és a mellkasnál található csatok segítségével biztonságosan és kényelmesen lehet rögzíteni a táskát a testen. Így akkor sem volt gond, amikor (szokás szerint) szó szerint rohantunk egyik pontból a másikba. A cipzárak is biztosíthatók egy-egy csattal, azaz szinte lehetetlen kinyitni a cipzárt, ha lezártuk az útját a csattal. (Ez jól jön például egy tömött buszon.) A táskán több helyen fényvisszaverő csíkok és betétek is vannak, így rossz látási viszonyok között is látható a táska (alatta a gyerekkel).

Tünde teszt táska ajándék karácsony Satch iskolatáska

Az 1200 grammos táska háthoz simuló része csupa szivacs, így nem nyomta a hátunkat a bakancs, amit beletettünk, de ugyanígy a vonalzót és a könyvek sarkait sem lehet érezni, ha valaki iskolatáskának használja a Satch hátizsákot.

Nem csak iskolatáska

Vannak azok a fajta iskolatáskák, amelyeket iskolatáskának használunk csak, nekünk is volt jó pár ilyen. Aztán ahogy nőttek a lányaim, inkább olyanokat veszünk, amelyeket máskor is tudunk használni. Például bevásárláskor, kiránduláson vagy akár utazásoknál. A Satch Firecrackert legutóbb elvittük egy rövid, repülős utazásra, amit nem bántunk meg.

Méretei miatt (30x22x45 cm) kézipoggyászként felvihető a gépre, sőt, még az ülések alatt is elfér, ha a felső csomagtároló megtelne. 30 literes térfogatában rengeteg minden elfér, a rekeszei pedig segítséget nyújtanak abban, hogy rendszerezni lehessen a belepakolt holmit.

Tünde

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?