22. hét és előzmények

Az elmúlt héten próbáltam kevesebbet hajtani magam (itthon ülő anyuka, ez biztos furán hangzik tőlem, de higgyétek el, van mit csinálni kertes házban, 5 gyerekkel :))

A huszadik héten kevésnek találta az orvos a magzatvizet. Nagyon megijedtem, ráadásul akkor már majdnem 21 hetes voltam, de csak 19-20 hetesnek látta a babácskát. Szigorú pihenés (ajaj), sokat inni, inni, két nap múlva kontroll.

Pont egy vendégségre készültem aznap és tulajdonképpen egész héten, egy gyermekkori barátnőmet vártuk népes családjával (hat gyermekük van, korban közel az enyémekhez), úgyhogy háromféle süti, előkészített húsok, leveszöldségek már a hűtőben pihentek. Lehet kicsit túlzásba vittem, de annyira élveztem, hogy van energiám, és egyébként nagyon szeretek főzni.

Lelombozódva, magamban minden rosszra gondolva mentem haza, teljesen elszállt minden energiám. Csak lefeküdtem, és elkezdtem inni-inni, meg a google-t bújni.

Gyerekeknek nem mondtunk semmit, nem akartuk őket megijeszteni, csak annyit, hogy anyának pihenni kell... Eszméletlen cukik voltak. Nagylányom beállított relax zenét, nekiálltak összepakolni, lefürödtek-hajat mostak külön könyörgés nélkül. Kisebbik fiam felporszívózta az egész házat, én pedig próbáltam lenyugodni, és a holnapi vendégségre koncentrálni.

A sok ivás, a kávé elhagyása és a kapott gyógyszer meghozta hatását, hétfőn már kp. magzatvíz szerepelt a leletemen, és a főorvos szerint a baba feje nem kerek, hanem ovális.... kérdezgettem megint gombóccal a torkomban, hogy ez meg mit jelent?? Semmit, semmit, csak nézze, ovális....

Azt nem írtam, de ahogy a magzatvízgond kiderült, felvettem a kapcsolatot Borsollyal, tőle kérdezgettem. Nagyon hálás vagyok, hogy volt hozzám türelme, és elmagyarázta, mi mit jelent... szóval a netet bújva, és Borsolyt faggatva rájöttem, hogy ugye a baba korát a BPD-ből állapítják meg, és mivel ovális a fejforma, a BPD kevesebb.... Viszont hosszúcombú csajszi lesz, azt is megállapították :)

Hát azt gondolná az ember, 6. terhességben már nincs új a nap alatt, mindenkit megnyugtatok, van ;)

Az ivás ment a legnehezebben, mióta terhes vagyok, hányingerem van, ha iszom. Na, ez most nem számított, napi 4 liter alatt meg sem álltam, és jelentem, megszoktam, és kívánok inni. 

Pihenés? Hát füvet nem nyírok, ablakot sem pucolok, és naponta többször lepihenek fél órára. Ennél több pihenés nem fér bele. Elkezdtem vasat szedni, meg a terhesvitamintól sincs már hányingerem, így próbálom magam karbantartani, hogy a baba mindent megkapjon, amire szüksége van.

A gyerekek egyre többet segítenek, ha valamit leejtek, nagyon figyelmesek, azonnal ugranak felvenni. A hasam nagyon nagy, legalábbis szerintem.

Csak úgy mellékesen jegyezte meg az orvos az UH-on, hogy van egy mellékméhlepény, ami nagy valószínűség szerint azt jelenti, hogy ikerterhességnek indult. Így a méhlepény nagyon nagy (semmiféle bajt nem jelent), szinte körbeveszi a babát. Emiatt a mozgását is csak inkább az alhasban és a hólyagomon érzem, ritkán rúg akkorát, amit a hasam közepén érzek, a lepény miatt.

Szóval ezen a héten a pihenésé és a vitaminszedésé volt a főszerep. Nagyon várjuk a nyári szünetet, medencét állítottunk a héten, és délutánonként már nyaralunk, ropogós cseresznyét majszolgatva....

Levendula