Nagyszombaton debütál Szentendre új közösségi tere, a Patakparti Placc, a varázslatos Angyalos Villa kertjében, a Bükkös patak partján. Az ingyenes Húsvéti Hangolódó a család apraját–nagyját várja beszélgetésekkel, bűvészműsorral, növénycserével, délután pedig együtt alkothatunk helyi művészekkel, készíthetünk húsvéthoz kapcsolódó tárgyakat, alkotásokat.

 „Régóta tervezem, hogy ez a csodálatos hely gyümölcsöző találkozások, lelkesítő beszélgetések és az alkotás színteréül szolgáljon. Nagyon fontosnak tartom, hogy minél több olyan találkozási pont legyen, ahol emberi léptékű közösségek alakulhatnak, ahol tudunk kapcsolódni, egymásra figyelni, egymástól tanulni, egymást és a környezetünket megbecsülni és értékelni”- meséli Maholányi Gabi, a hely megálmodója, szentendrei iparművész, keramikus.

Nagyszombaton az iparművészeti vásáron megtalálhatjuk majd Albrecht Emese, Bagdi Kata, Farkas Bori és Maholányi Gabi alkotásait. A Mágikus Kert Floráriumok jóvoltából megtudhatjuk, mi az és mit ad nekünk a florárium, a Szentendrei Szappan manufaktúra csodás natúr szappanjai mellett megismerkedhetünk a Varieté Szoknya egyedi modelljeivel is, de a Növénycsere programnak köszönhetően új virágot, zöldet is beszerezhetünk.  

Délelőtt, a növénycserével egy időben, Megyeri Ancsa "A mi kertünk" című könyvéről beszélgethetünk a szerzővel, aki ellát majd minket mindenféle hasznos kerti tanáccsal. Délben Vikor Ábel szemfényvesztő bűvészműsora varázsolja el majd az érdeklődőket, délután a húsvéthoz kapcsolódó tárgyakat készíthetnek a lelkes látogatók, például, nyuszikat filc anyagból és kerámiából, illetve festhetnek gipsz és kerámia tojásokat is.

„A környéken élő iparművészeknek egy, a megszokottól eltérő, más jellegű bemutatkozási lehetőséget szeretnénk biztosítani. Az utóbbi időben sokan költöztek Szentendrére, őket is szeretnénk megszólítani, hogy bekapcsolódhassanak a város vérkeringésébe, bepillantást nyerjenek a helyi és környékbeli művészek munkájába, új kapcsolatokat építhessenek, és eltölthessenek egy kellemes napot”- mondja Gabi a hosszú távú tervekről.

 A programok reggel 9-től délután 4 óráig tartanak, a belépés ingyenes.

Részletes program és információ itt.