Tünde gyermekorvos szakrendelés

Három éve egyszer már kiakadtam, hogy négy hónappal későbbre adtak időpontot a gyermekszemészeten – pedig sürgős volt az ügy. Most a Facebook oldalunkon feltett kérdésre kapott válaszokon döbbentem meg. Az állami rendszerben szinte minden szakterületen hónapokat kell várni, mire szakorvoshoz kerül a gyerek, derült ki a hozzászólásokból. Sokan inkább a magánrendeléseket keresik fel, hogy hamarabb lássa orvos a gyereket.

„Magánrendelésre járunk pulmonológiára, gasztroenterológiára. Az OEP időpontokat nem lehet kivárni. Mire időpontot kapsz, vagy meggyógyulsz, ha szerencséd van, vagy a legrosszabb.” – írja Gabi.

„Itt Veszprémben a fül-orr-gégére nem kell időpont, odamentünk és vártuk, hogy szólítsanak. Amikor a kislányomnak kötőhártya-gyulladása volt, a háziorvos adott sürgősségi beutalót a szemészetre, aznap mehettünk is. Az ortopédia 3 hónap lett volna, elvittem magánorvoshoz. Szemvizsgálatra is jön velem az én magánorvosomhoz, és fogorvoshoz is.” – meséli Zsuzsanna.

Annamáriának ez a tapasztalata:

Hasi ultrahang 2 hónap. Ha a gyerekklinikán végigvárja az ember az irdatlan hosszú sort (kb. 6-8 óra), akkor megcsinálják azonnal – nyilván, ha a doki van olyan rendes és indokoltnak találja, persze az ultrahangon is várni kell még kb. 2 órát, plusz aztán vissza a gyerekklinika, még kb. másfél óra. Ember legyen a talpán, aki ezt gyerekkel kibírja (mi megtettük). Szemészet 1 hónap. Megyünk magánba, amivel csak lehet, amikor csak tudunk. Nem szórakozok hónapokkal a gyerekem esetében.”

Olvasói példák a várakozási időre:
 

ADHD szakambulancia: 12-18 hónap

Allergológia: 1 hónap

Bőrgyógyászat: 4 hónap

EKG: 2 hónap

Fogorvos: 3 hónap

Fogszabályzás: 5-6 hónap

Gasztroenterológia: 4-9 hónap

Kardiológia: 10 hónap

MRI: 4-6 hónap

Nephrológia: 2,5 hónap

Neurológia: 1,5- 3 hónap

Ortopédia: 2-6 hónap

Pszichológia: 12 hónap

Pulmonológia: 7 hónap

Szemészet: 2-6 hónap

Szemészet látásvizsgálat: 4-5 hónap

Ultrahang: 1-3 hónap

Ezek az időpontok tájékoztató jellegűek, nem mindenhol kell ennyit várni. Ha tudtok olyan (nem magán!) rendelőket, ahol nincs, vagy rövid a várakozási idő, kommentben írjátok meg!

Tünde

Tünde gyermekorvos szakrendelésBezzeganya az Instagramon!

Ha szereted a humort, a vicces képeket, Insta-oldalunkon terhességgel, gyerekneveléssel, anyasággal, családdal kapcsolatos, szórakoztató tartalmakat találsz. 

Ha van Insta-fiókod, követheted is a Bezzeganyát>>>

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?