absz terhesnapló terhesség kismama

17. hét

2016.07.02.-2016.07.08.

A nyaralás után felpörögtek az események, csak én éreztem úgy magam a héten, mint aki legalább két lépéssel le van maradva utánuk. Feltorlódott a munka és a házimunka is egyaránt, csak az erőm nem volt meg egyikhez sem. Így érdemben sok eseményről nem tudok beszámolni.

Megint előtörtek ezek a rendkívül érdekes hányinger- és rosszulléthullámok (pedig már azt hittem, kinőttük őket), tarkítva a falási rohamokkal, ami leginkább a kávéra és édességre hegyeződött ki. Szerintem hirtelen növésben lehet a gyerek, a pocakom is elég dinamikusan nő, s ezért van szüksége a szervezetemnek a több szénhidrátra, cukorra. A kávéval azért a napi kettőnél megállok, s az sem egész adag minden alkalommal. Gondolkoztam, hogy áttérek a 2in1 instant verziókra, mivel abban kevesebb a koffein, de az meg gyakorlatilag tele van minden más szarral, így szerintem még mindig egészségesebb a rendes, főzött kávé.

A rosszullétek teljesen jól köthetők az időjárás alakulásához. Amint jön az eső vagy hidegfront, nagyjából semmire nem vagyok képes. A terhesség előtt kimondottan migrén tört rám ilyenkor, most  csak  a „mozdulni is képtelen vagyok” és „aludnom kell” érzés keveredik a „lehet, hogy hányni fogok” mantrával. Az első két alkalom után már rájöttem, hogy ilyenkor azonnal vízszintbe kell vágnom magam, különben rettenetesen elharapódzik az érzés és tényleg róka a vége. Ezzel szemben a jó időben kivirulok, viszont elkezd dagadni a kezem-lábam. Nem tudom eldönteni, melyik a jobb vagy rosszabb. Szerencse, hogy ilyenkor legalább lenge öltözéket és papucsot húzhatok, mert ha ez így marad, nem tudom, hogy fogom télen felapplikálni a csizmát vagy bakancsot a lábamra.

A baba mozgását egyelőre rajtam kívül senki nem érzi, főleg, hogy még nekem is nagyon türelmesnek kell lennem hozzá. Nagyon bizarr, érdekes érzés, hogy belül érzem a mozgását, de a kezemmel kívül nem mindig. Ugyanakkor tökre megnyugtató is, hogy adja a kis jeleket. Azóta nem is izgat annyira az ultrahang, így is tudom, hogy itt van és minden rendben van!

absz

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?