AMK depresszió tippek

„Otthon vagy” a gyerekeddel, „nem dolgozol”? Hát bizony van az úgy, hogy nem jönnek össze a dolgaid. Vacak napok egymás után. Nem is tudod, mitől vagy mélabús; vagy miért akadsz ki minden apróságtól és miért csattansz fel, magadat is meglepve.

Néha az életünk csak úgy megtörténik velünk. Nem igazán figyelünk a részletekre, nem érzékeljük, milyen apróságokból áll össze egy nap, mitől élhetőbb és mitől kiábrándítóbb a világ számunkra. Pedig annyi minden múlik rajtunk is! A tartós rossz hangulatot, a depresszióhoz vezető utat gyerekjáték megalapozni. Íme, néhány tuti tipp, amivel könnyen kinyírhatod magad, és önként vonulhatsz be a béka popsija alá.

1. Hagyd abba a rendszeres testmozgást!

2. Szokj le a reggeliről, aztán a rendszeres étkezésről, végül a rendszeres folyadékbevitelről is!

3. Felejtsd el a vitaminok szedését (multivitamin, vas, magnézium)!

4. Szokj rá az édességre! Kezdd el a zugivást!

5. Szokj rá az éjfél utáni lefekvésre!

6. Ne végezz semmilyen értelmes szellemi tevékenységet: se tanulást, se munkát, se alkotást!

7. Ne olvass semmit! Se izgalmas könyvet, se érdekes cikket. Úgyis túl fáradt vagy hozzá, nem igaz?

8. Ne mozdulj ki otthonról, mert túl meleg van!

9. Ne öltözz fel normális ruhába, hiszen túl meleg van!

10. Ne beszélgess senkivel, se élőben, se telefonon, aztán a neten sem! Hiszen veled úgysem törődik senki!

11. Hosszasan bámuld a szennyest, a rendetlenséget, meg a koszt! Ha nekiállsz felszámolni, mindig csak keveset végezz, de azt alaposan, hogy véletlenül se látsszon, hogy haladtál!

12. Nézz tévét! Aztán még több tévét!

13. Ne foglalkozz a gyerekeddel, úgyis túl fáradt vagy hozzá! Ott a tévé, addig legalább csöndben marad.

14. Mondogasd magadnak, hogy milyen szörnyű az életed, csupa unalom, nem történik semmi érdekes, kész rabszolgaság az egész, meg mennyire be vagy zárva!

15. Hibáztasd a helyzetedért a világot meg a férjedet! Kis erőbedobással még a párkapcsolatodat is alaposan megnehezítheted.

...és ha eljön az idő, amikor úgy érzed, hogy sehogy se jönnek össze a dolgok, és minden vacakul sül el, de fogalmad sincs, miért – akkor nyisd ki ezt a cikket, hátha eszedbe jut ezekről a pontokról, hogy te hol szúrtad el. Mert az már fél siker. Elindultál a gödörből kifelé. Vagy pedig rájöhetsz, hogy pszichológusra van szükséged, mert ez már nem az a gödör. Az pedig már szintén a kivezető út első lépése.

AMK