kórházteszt szülés

2015 márciusában született meg kislányom a mosonmagyaróvári Karolina Kórházban. A kórházban szerzett tapasztalataimról szeretnék beszámolni.

Szülésfelkészítő tanfolyamon nem vettem részt, sehol sem tájékoztattak, hogy van ilyenre lehetőség. Bár ha tudtam volna róla sem biztos, hogy részt vettem volna.

A kórház maga külsőre fel van újítva, kellemes ránézni, bizalomgerjesztő, bár még lenne része, ami felújításra szorul.

A nőgyógyászaton a kórtermek állapota jó, minden szobában van zuhanyzó és vécé, ezek megfelelnek az elvárásnak, tisztán tartottak, felszereltek.

A kórház felszereltsége hagy némi kívánnivalót maga után. Az ultrahang-készülék szerintem kicsit régebbi a kelleténél, újabb gépre lenne szükség. Elég sok tévedés volt már emiatt a múltban és manapság is.

A szülőszoba a célnak megfelel, bár egy kicsit a régi sztk-hangulatot árasztja: semmi modern, mai nincs benne. Hiányoltam az otthonosságot belőle, a nyugtatóbb színeket. Felszereltsége minimális, ugyan ami a szüléshez feltétlen kell, az adott, viszont hiányolom a vizes medencét vagy a labdát és egyéb eszközöket, amivel könnyebbé tehetnék a kismamák dolgát, valamint egy kicsit jobb komfortérzetet is nyújthatna.

Terhességem során a vizsgálatokkal meg voltam elégedve, ha kellett, az orvos alapos volt, és elküldött különböző szakrendelésekre annak érdekében, hogy minden rendben legyen. Bár némely orvos jellemén lehetne finomítani, hisz ilyenkor a kismamák érzékenyebbek. A vizsgálók az sztk részlegben vannak, ez még belülről elég retró: abszolút nincs felújítva, rideg és komor.

A dolgozók kedvesek voltak és segítőkészek, bár vizitkor az orvosok eléggé durván beszéltek némely kismamával nyilvánosan, mindenki füle hallatára. Azt gondolom, ezt mellőzni kellene.

A szülés levezetésével maximálisan meg voltam elégedve, az orvos 100 százalékban odatette magát, és látszott, hogy nemcsak azért, mert muszáj és ez a dolga, hanem mert hivatásnak tekinti, és szereti csinálni. Hozzáteszem: nem volt fogadott orvosom és szülésznőm sem. A szülésznő és a nővér előtt is le a kalappal. Mindent elmondtak lépésről lépésre, ha kérdésem volt, azonnal válaszoltak.

Az újszülött osztállyal nem volt gondom, úgy gondolom, minden a helyén volt.

A csecsemős nővéreknél van negatív és pozitív vélemény is. Negatív, hogy első gyermekesként teljesen tudatlan voltam, és a szoptatást, aminek már az első pillanata fontos, nem mutatta meg senki. Utólag tudtam meg, hogy ez az ő dolguk lett volna. Pozitív, hogy mivel bababarát a kórház, meg voltam elégedve a nővérekkel. Amikor visszavittem a babát az osztályra, és amikor kihoztam, teljesen rendelkezésre álltak, nem problémáztak.

A látogatási rendről csak annyit, hogy szerintem hosszabb is lehetne, mivel azon kívül zárva az osztály, így ez az egy kikapcsolódás van, illetve lehetőség a találkozásra a családdal. A zárás egy korábbi probléma miatt került bevezetésre.

Karolina Kórház, Mosonmagyaróvár

szülés ideje: 2015 március
pontszám: 10/8

Erika

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?