Bár az előrejelzések szerint nem kedvez az időjárás ezen a hétvégén a szabadtéri programoknak, azért összegyűjtöttünk néhány érdekesnek ígérkező programot:

Feszt!Eger néven új fesztivált szerveznek Eger mellett, lesz kutyafrizbi a Városligetben, és Tankcsapda koncert a Hungaroringen.

Új könnyűzenei fesztivállal bővül a hazai paletta, melyet Eger mellett, a festői szépségű Losonczy völgyben tartanak május 16-18. között. A fesztiválszezon nyitórendezvényén felvonul a hazai zenei élet krémje, de családi programokkal, piknikhangulattal és kertmozival is készülnek a szervezők.

Az új fesztivál talán a legegyedibb helyszínnel büszkélkedhet az országban, hiszen egy lélegzetelállító egyedi bányaudvarokban, borospincék közvetlen szomszédságában várják majd a fesztiválozókat. Két színpadon, az elektronikus zenétől kezdve a világzenéig felvonulnak a magyar zenei élvonal főbb képviselői, olyan nevekkel, mint a Csík Zenekar, a Hooligans, a Kiscsillag vagy éppen a Vad Fruttik. Vasárnapra elsősorban családi programokkal, valamint főzőversennyel és kertmozival készülnek a szervezők.

Világbajnoki válogató kutyafrizbi bajnoksággal, sportpályákkal és egy igazi kutyamedencés partival várja a gazdikat és kedvenceiket a hétvégén a Városliget. A kétnapos Dog CHOW Kutyasport Majális minden kutyatartó számára tartogat érdekességet, hiszen kutyás szabadidős sportbemutatók és az izgalmas versenyek mellett fellépőkkel, trénerekkel, kutyamasszőrrel és más kutyás szakértőkkel készül a hétvégére.

Időpont: 2014. május 17-18. 10.00-18.00
Helyszín: Városliget, IX. kerület, Petőfi Csarnok mellett
Házigazda: Barabás Éva

Szombat este a Hungaroringen lép fel az idén 25 éves Tankcsapda zenekar. Tavaly három gyerekkel csápoltunk a tizedik sorban, idén is ezt tervezzük. (A sört sajnos bukom, idén én vagyok a soros sofőr.) A koncert ingyenes, de regisztrációhoz kötött.