Ha azt gondoltátok, hogy a gyereknapi hétvége után otthon kell unatkoznotok, akkor nagyot tévedtetek, mert Budapesten és környékén június elején is egymást érik a jobbnál jobb családi programok.

Mivel a héten zajlik a 84. Ünnepi Könyvhét és 14. Gyerekkönyvnapok rendezvény, így mindenképpen javasoljuk, hogy június 4. és 8. között látogassatok ki a Vörösmarty térre és nézegessétek meg a legfrissebb gyerekkönyv-kínálatot. A Bezzeganya könyve is itt mutatkozik be. Ha hétvégén mentek, a Vörösmarty szobor előtt felállított színpadon még gyerekprogramokat is élvezhettek.

A környezet védelme egyre fontosabb szerepet játszik életünkben, és szerencsére azok a családi események is sokasodnak, melyek erre hívják fel a figyelmet. Jó példaként a Danubius Családi Zöld Nap is, amelynek célja a szórakoztatás és a játékos ismeretterjesztés. A számos részt vevő egyesület és intézmény segítségével a gyerekek jobban megismerhetik a kisállatokat, a madarakat, játékos formában tanulhatnak a hulladékgyűjtésről, olimpiai ötpróbán vehetnek részt és még sok más érdekes és nem utolsósorban hasznos ismeretre tehetnek szert úgy, hogy szinte észre sem veszik.

Művészetbarátoknak is tartogat egy csodálatos két napos rendezvényt a hétvége: a Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum szombat-vasárnap Japán Napokat rendez, melyek során a japán kultúra különböző arcaival ismerkedhettek meg. Lesz gasztronómiai bemutató, mesemondás, természetesen nem maradhat ki az origami, a kalligráfia és a japán dobbemutató sem. A délután folyamán pedig még arra is lehetőségetek nyílik, hogy kipróbáljátok, milyen is japán ruhát viselni.

Nagy ünnepségre készülnek a Hegyvidéken is, hiszen ezen a hétvégén kerül sor a szokásos júniusi Hegyvidéki Napokra a Gesztenyés kertben és környékén. A színpadi előadások mellett lehetőség nyílik sportolásra, egészségügyi szűrésre, sőt, még buszos városnézésre is!

Amennyiben a múlt héten valamilyen oknál fogva nem jutottatok el egy gyermeknapi eseményre sem, akkor most itt a lehetőség, hogy bepótoljátok az Atrium EuroCenter Óbuda Családi Napján. Szombat délután 4-től szórakoztató programokkal várnak kicsiket-nagyokat. Fellép Tóth Andi, Kenedi Veronika, Varga Vivien, Berki Arthur, de ott lesz a gyerekekkel Marcipán cica is. A nagyobbak kipróbálhatják a Nintendót és játszhatnak az X-Box sarokban, amíg a kisebbek a mesemondást élvezik. A rendezvény összes programja ingyen látogatható!

Szélforgó

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?