A hétvégén indul a Gyerek Sziget - igaz, az árvíz miatt más helyszínen -, ahol rengeteg program várja a kicsiket és a nagyobbakat is. Előtte érdemes beugrani június 8-án 11-kor az Óbudai Platán Könyvtárba, ahol jómagam beszélgetek a Bezzeganyán is nagy népszerűségnek örvendő Kiss Noémivel – Ikeranyával – a most megjelent könyve kapcsán. A könyvtárban lesz játszóház is a gyerekeknek. A nagy ijedelemre (ti. nem vagyok egy szereplős típus) este irány a nyócker, ahol kézműves söröket lehet kapni a Főzdefeszten. A Gourmet Fesztiválon kóstolt Brutal Bitterből biztosan lecsúszik majd egy korsóval.

Gyerek Sziget – költözés!

Kicsik és nagyok várják már, hogy kinyisson a Generali Gyerek Sziget, amely idén, az első hétvégén az árvíz miatt a Flórián térre - azaz a Vörösvári út- Szőlő utca-Kiscelli út által határolt parkba - kerül át. Csak a helyszín lesz más, minden egyéb marad a régi: kedvenc előadók koncertjei - az első hétvégén rögvest Halász Judit és Kaláka kézműveskedés és ismeretterjesztés, hímezés és hámozás, móka, kacagás. Természetesen idén is ingyen, reggel 10-től este 6-ig, szombaton és vasárnap.

Tájékoztatás és bővebb információ itt: www.gyereksziget.hu, www.facebook.com/GyerekSziget , valamint a 06- 20 398-3051-as telefonszámon.

Könyvek, zenék, apák és fiúk

 Június 6. és 9. között   rendezik  a harmadik Margó Fesztivált.   Lesz Irodalom Éjszakája, visegrádi országok csapat-slam versenye és Eszterházy családtörténetet boncolgat az író apa és képzőművész fia.

A Margó, „az egyszerű ötletek szellemes fesztiválja” idén is behálózza a fővárost programok tucatjaival. Ankert, Akvárium, Castro, Holdudvar – csak néhány a Margó helyszínei közül, ahol Erdős Virág, Grecsó Krisztián, Térey János, a friss Aegon-díjas Barnás Ferenc és a híres, álnéven pubikáló krimiszerző, Kondor Vilmos is kiemelt zenés, színházas esteken szerepel majd, önálló programokkal. Cserna-Szabó András és Elek Ferenc főzni fognak, Nyáry Krisztián új szerelmi történetekkel és vetítéssel készül. Csúcsprogramként az   Irodalom éjszakáját ajánlják:  tizenöt különleges helyszínen olvas fel tizenöt író, költő, slammer zenészekkel és színészekkel társulásban. 

Az írók családtörténetét boncolgató Rokonok-esten Esterházy Péter és fia, a képzőművész Marcell beszélnek apáról, fiúról, családról, irodalomról, alkotásról és egymásról. A fesztiválon mutatja be első regényét D. Tóth Kriszta, aki édesanyja történetéből írt könyvet Jöttem, hadd lássalak címmel.

A Margó Fesztiválon a zene és az irodalom kapcsolata minden eddiginél fontosabb lesz. A kortárs költők és pop-rock zenészek összjátéka, a Rájátszás új párokkal és Takács Eszter bevonásával készül az ingyenes koncertre. Keresztury Tibor Víg Mihállyal lép fel. Závada Péter, Simon Márton és Sirokai Mátyás verses estjének ritmusát és hangulatát a Belle Belle atmoszférikus, utazós, filmszerű szintetizátorzenéje és vetítése határozza meg. 

 

Tünde