Két programot ajánlunk erre a hétvégére: az egyik egy szabadtéri program (reméljük, a jó idő is kitart addig), a másik pedig egy újabb kalandos kiállítás a Vajdahunyadvárban.

A játék napja: idén is ingyenes gyerekbuli az Óbudai-szigeten
 

Szeptember 22-én ismét a szabadba csábít a Nickelodeon! Idén már második alkalommal szervezik meg A játék napja programot, amellyel a szabad levegőn töltött önfeledt órákra, valamint a testmozgás és a sportok szeretetének fontosságára hívják fel a fiatalabb korosztály figyelmét. Idén az Óbudai-szigetre, a Golf Tanyára várják a gyermekeket, akik nemcsak Dórával, a felfedezővel, vagy SpongyaBob Kockanadrággal találkozhatnak, hanem a sport- és szórakoztatóprogramokon értékes ajándékokat nyerhetnek, a nagyszínpadon pedig a Búgócsiga Zenede koncertjén szórakozhatnak. A Mancs őrjárat puzzle, egy óriás kirakós, valamint egy 13 állomásos akadálypálya is vár a résztvevőkre. Minden résztvevő egy speciális útlevelet kap, amelybe a sikeresen teljesített állomásokat követően egy-egy pecsét kerül. A garantált ajándékokért a 13-ból csupán 8 stemplit kell megszerezni!

 A Golf Tanya kizárólag az Árpád-híd budai hídfője felől közelíthető meg, az Óbudai-szigetre besétálva. Onnan ingyenes kisvonat szállítja az érdeklődőket a helyszínre.

A Bűvös erdő – Boszorkányos küldetés
 

A Vajdahunyadvárban a látványos kiállításra belépve a látogatók egy képzeletbeli, elvarázsolt erdőbe érkeznek, ahol bátorságukat és ügyességüket próbára téve izgalmas kaland részesei lehetnek.

A lombok méregzöldjében kísérteties árnyak cikáznak, az erdei manók elhagyatott házai közt hűvös szél susog. Mohos tölgyfák strázsálnak hangtalan, baljós harmat szitál, a Boszorkányvár komor tornyából varázsfőzet kesernyés illata száll.

Vajon miféle küldetés vár? Ártó bűbáj vagy mesés varázslat lakozik a fák rejtekén? Aki vállalja a küldetést, felfedezheti a bűvös erdő titokzatos birodalmát, de vigyázat, az utazás meglepő kalandokat tartogat!

Az illúziók és megtévesztések leleplezéséhez jó orra, éles szemre és biztos fülre is szükségük lesz. Ám ha minden akadályt sikerrel vesznek, a jutalom sem marad el!

Belépéskor a látogatók szöveges játékfüzetet kapnak, mellyel lépésről lépésre kerülhetnek egyre közelebb a célhoz. A több mint 1000 négyzetméteren megvalósuló kiállítás és játék varázslatos látványvilággal, rengeteg felfedeznivalóval és ajándékkal várja a kalandvágyó látogatókat.

A BŰVÖS ERDŐ – BOSZORKÁNYOS KÜLDETÉS című kiállítás és játék 2018. szeptember 22-től november 4-ig látogatható a Vajdahunyadvárban.

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?

A Bezzeganya blog a Disqus kommentrendszert használja. Ha te is szeretnél hozzászólni, és még nincs regisztrációd, itt találsz segítséget hozzá>>> A Disqus használatáról, beállításairól pedig itt írtunk>>>