Május 6–12.

Úgy néz ki, hogy ezen a héten sem fogunk unatkozni. Lesznek nagyon jó színházi és irodalmi programok, itt a Madarak és Fák Napja, de azoknak is van ajánlatunk, akik hét közben is, vagy legalább pénteken, szabaddá tudják tenni magukat egy-két órára a közös családi program kedvéért. És persze így tavasszal, a túrázós főszezonban, a kirándulás sem maradhat ki a javaslatok közül.

Egészen május végéig tart az Üllői úti könyvtár pénteki családi délután sorozata, ahol hétről hétre vetésforgóban várják a kicsiket és a nagyokat. A mostani alkalommal a fiatalabb, óvódás, kisiskolás korosztályé pálya: a Mesés kézműves foglalkozáson A papucsszaggató királykisasszonyok története kerül sorra.

Ha szeretnétek megtudni, hogy hogy kerül a csizma az asztalra, azaz a Tévémaci és a népmesei Aranyhal A brémai muzsikusok című mesébe, akkor vasárnap délelőtt a Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorházban a helyetek, ahol a Szamárfül Projekt előadása megadja a választ erre a kérdésre.

Május 9-én, szombaton a tavalyi évhez hasonlóan idén is gyermekkönyvszerzők és illusztrátorok lakják be a belvárosi Károlyi-kertet. A nagyobbakat olyan népszerű írók várják, mint Nyulász Péter vagy Víg Balázs, lesz négy különböző kézműves helyszín, játszóház és társasjáték, a kisebbeknek pedig csiri-biri torna és ringató is, így egész biztosan minden korosztály megtalálja majd a neki legjobban tetsző programokat.

A Madarak és Fák Napját kevés jobb helyen lehet ünnepelni, mint a Füvészkertben. Itt a Mi micsoda klubbal közösen szerveznek egész napos programot kézműves foglalkozással, játékokkal, vetélkedőkkel és játszóházzal.

Az újpesti Megyeri Klub rendszeresen szervez kirándulásokat, ezen a hétvégén a Hűvösvölgyből a Hármashatárhegyre túrázhattok velük. A túrán való részvétel ingyenes, de előzetes jelentkezést kérnek május 7-ig.

E heti plusz egy tippünk: május 10-én, vasárnap a Millenárison ezer anya énekel, ami egészen biztosan különleges élmény lesz majd a résztvevőknek. Valószínűleg kevés kisgyerekes család van, aki ne tudná, mi is az a Ringató. Az Ezer anya énekel a ringatósok nagy éves összejövetele énekkel, játékkal, tánccal. Idén a meghívott vendégek között lesz Palya Bea, Herczku Ágnes és Bognár Szilvi is. És persze lesznek apák is! A rendezvény ingyenes.

szélforgó

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?