Szeptember elején nem csak a gyerekek térnek vissza az iskolába, de az élet is visszatér a városba. A forróság elmúltával élvezetesebb a szabadban sportolni, a fesztiválokon nem kell délben a nap elől elbújni és a régi, bevált helyeinken is ismét szerveznek családi programokat.

Újra beindulnak például a Budakeszi Vadaspark éjszakai kalandtúrái. Szeptemberben minden pénteken 8 órakor gyülekeznek a kalandvágyó fiatalok és idősebbek, hogy meglessék a vadaspark éjszakai életét. Előzetes jelentkezés szükséges és persze a zseblámpákat se felejtsétek otthon.

A fesztiválszezon az ősz beköszöntével sem lanyhul. Pénteken indul például a Kincsem Parkban a Nemzetközi Lóverseny és Food Truck Show, ahol a fő attrakciók – a lóverseny és a finom falatok – mellett szórakoztató programokról is gondoskodnak a szervezők. Lesznek utcazenészek, artisták és mutatványosok, a gyerekeket pedig állatsimogató, arcfestés és ingyenes pónilovaglás is várja.

A Budai Várban kerül sor a Magyar Nyelv és a Magyar Könyv Ünnepe elnevezésű rendezvényre. A szombati gyerekmatiné keretében a Maszk Bábműhely Mátyás királyról szóló meséjét nézhetitek meg, majd ezután kerül sor az I. kerület legújabb tematikus játszóterének megnyitójára. A játszótéren Mátyás királyhoz köthető történeteket eleveníthetnek fel a gyerekek a telepített játékok segítségével. Vasárnap szintén számos gyerekelőadás lesz műsoron a délelőtti matiné keretében.

Bár az elnevezése alapján nem feltétlenül tűnik családi programnak, a Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál remek kikapcsolódást nyújt a családi minden tagjának. A Plébánia utcai gyermeksátorban egész napos programokkal szórakoztatják a kisebb fesztivállátogatókat, a Savoyai Jenő téri színpadon szombaton Gubás Gabi mesél, a Csilingelő Band zenél a gyerekeknek, vasárnap pedig még Paprika Jancsi is tiszteletét teszi. És ha ez nem elég, a Magdolna utcai Gyermekligetben és a Donszky Árpád utcai Családi parkban is sok-sok családi programlehetőség vár mindenkit.

A mozgalmas nyár elmúltával fogadjátok meg, hogy ezúttal az ősz is sportos lesz. A fogadalmat megpecsételendő, vegyetek részt szombat délután az NN Családi Futónapon, ahol mindenki megtalálja a maga futószámát: lesz gyaloglás a kevésbé edzetteknek, babakocsis futás, nagyszülő-unoka futam, kutyás futás, hogy a házi kedvencek se unatkozzanak, és családi váltófutás is.

Szélforgó

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?