Csak kapkodtuk a fejünket, amikor áttekintettük az előttünk álló hét kínálatát: Könyvfesztivál, Föld Napja, Szent György-nap és szerencsére egyre több sportos családi program is szerepel az események sorában. Ezen a héten már szerdától érdemes egy kis közös családi szabadidőt betervezni a heti programba.

Ezen a napon kezdődik ugyanis az Állatkert Föld Fesztiválja, amelynek keretében naponta 10 és 16 óra között várják színesnél színesebb programokkal az érdeklődőket. Sok más mellett tanulhatunk a madarak fészkelési szokásairól, lesz madármegfigyelés és madárfelismerés, odúfestés és állatbemutatkozó, valamint jelen lesz az állatkerti madármentő csapat, ahol a munkatársaink állatorvoslási titkokat is elárulnak. A fesztivál vasárnap zárul.

A Természettudományi Múzeumban szintén már szerdától zajlanak a Föld Hete alkalmából szervezett programok. Itt idén a lábasfejűekkel kerülhettek közelebbi ismeretségbe, megtudhatjátok például, hogy léteznek-e a hajókat mélybe rántó óriáspolipok és hétvégén kézműves foglalkozásokkal is kiegészül a kínálat.

A Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál gyerekprogramjait is összegyűjtöttük nektek: a kifejezetten a fiataloknak szóló Gyerek(b)irodalom részleg eseményei mellett számos kiadó standján is programokkal várják a gyerekeket.

Ezen a hétvégén, méghozzá péntek délután és este kerül sor a Kis Könyves Éjre, amely 2012 óta a független könyvesboltok ünnepe. A számos felnőtteknek szóló program között találunk sok olyat is, melyekre tárt karokkal várják gyerekeket. Ezek közül a belvárosi Két Egér Könyvesbolt rendezvényét ajánljuk a figyelmetekbe, ahol délután öttől zenés-táncos clowniáda, majd közös alkotás vár rátok Rutkai Borival.

Friss levegő, Szentendre, futás, gyerekprogramok: ha mindez számotokra is ideális vasárnapi programnak tűnik, akkor irány a Skanzen, ahol a Nagy Civil Futás rendezvényen mindez valóra válik. Az 5 km-es futáson résztvevőknek a belépés ingyenes, a többieknek 500 Ft, amely a helyszínen levásárolható.

Szent György-napi vásár, színházi előadások, mutatványosok, akrobaták, óriásbábok, egyszóval minden, ami egy jó kis sárkánylegyőző ünnephez kell szombaton egész nap az budai Fő téren.

Szélforgó

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?