hétvége programajánló advent hotel

Adventi Mesehotellé változik Budapest egyik legszebb szállodaépülete, ahol az ország legnagyobb gyerekszobáját rendezik be, s töltik meg változatos programokkal az apróságok és szüleik örömére. A Gellért immár hagyományos, ám idén megújult adventi rendezvénye december 3-4-én várja a nagyérdeműt.

Öröm-bödön, Kobold-kidobó, Méregzsák és megannyi izgalmas élmény fogadja ebben az évben a Danubius Hotel Gellértben a kisebb-nagyobb vendégeket adventi programkavalkádra. Az idei alkalommal Mesehotellé alakul a patinás épület, melyben a Varázslatos Rejtekfölde, a meseerdő várja a gyermekvendégeket. Bemutatják – egyebek mellett - Felhőhegyi Balázs Sárkánykalandok című, kisiskolások számára íródott könyveit, és a mesevilágot megidéző díszletek között életre keltik a mesekönyvek szereplőinek mindennapjait. A meseerdőben láthatjuk majd a Szamárfül társulat interaktív meseelőadását, a Holdfény alatt táncoló menyéteket is.

Mikulásváró gyermek standup és meserevü is "terítékre kerül", amikor is Dombi Maci, azaz Dombóvári István, az ismert humorista bújik a TV Maci szerepébe. A történet szerint a TV Maci nem hajlandó elfogadni az új meséket, ragaszkodik a régi mesékhez, csak azokat szereti. Így aztán a Tündérnek nemcsak az a dolga, hogy életet leheljen a maci nem működő tévéjébe, hanem az is, hogy manói segítségével megszerettesse Dombi Macival a mai meséket.

Ismét itt lesz mindenki kedvence, a vasútmodell kiállítás, hiszen ki ne szeretne képzeletben beszállni egy kis vonatba és végigutazni a majd’ 100 méter hosszú modul terepasztal mesés tájain? A 424 Vasútmodellező Klub kiállításán láthatunk több mint 1000 suhanó vasútmodellt az egyéni terepasztalokon, különböző méretarányokban.

Vasárnap pedig az Adventi Sunday Brunch csalogatja a gasztrokalandorokat a Gellért Sörözőbe.

A nagy érdeklődésre való tekintettel és vendégek érdekében, ebben az évben limitált számban, délelőtti és délutáni időszakban várják a látogatókat délelőtt 10:00 – 13:00, délután 14:00 – 17:00 óra között.

Az Adventi Mesehotelbe a belépő már 1.200 Ft-tól kapható, és vásárolhatunk kedvezményes családi jegyet is. További részletek és jegyek elővételben itt>>>

Kint és bent is családi karácsony a Müpában

A Müpa a ház falain belül és kívül is több ünnepi programmal várja a gyerekeket, a legkisebbektől egészen a kamaszokig. A hagyományos Diótörő koncertek mellett a Müpa Kultúr Kültéren december 4-én és 17-én is karácsonyi koncertek és előadások várják a családokat.

A karácsonyi koncertek már Advent második vasárnapján elkezdődnek, mégpedig egy igazán különleges helyszínen, a Müpa Kultúr Kültér keretében felépült cirkuszi sátorban. December 4-én a Kaláka együttes tradicionális betlehemi műsorral várja a legkisebbeket, majd legnépszerűbb dalaival, játékaival érkezik a Kolompos együttes egy igazi Mikulásváró mulatságon. Közös énekekkel, játékokkal, régi-régi hangszerek megszólaltatásával elevenítik fel a hajdanvolt decemberi népszokásokat.

Délután a Modern Art Orchestra interaktív, zenés ismeretterjesztő előadása, az Adventi Zenehajó a jazzrajongó és leendő jazzrajongó gyermekeket várja. A műsorvezető, Hajós András a biztosíték rá, hogy a gyerekek, amellett, hogy megismerkednek a jazztörténet legnagyobb arcaival, még könnyesre is nevetik magukat.

December 17-én a MárkusZínház betlehemi előadása kicsiknek és nagyoknak egyaránt élvezetesen meséli el a Kisjézus születésének jól ismert történetét. A Hot Jazz Band családi karácsonyi koncertjén pedig a húszas, harmincas és negyvenes évek, vagyis a swingkorszak legismertebb szerzeményei mellett az ünnephez kapcsolódó dallamok is felcsendülnek - a zenekarra jellemző swing-hangszerelésben.

A Matinékoncertek sorozat előadásain a kiskamaszok bepillantást nyerhetnek abba az izgalmas munkafolyamatba, ahogyan létrejön egy-egy előadás. December 11-én minden idők egyik legnépszerűbb operáját, Mozart Varázsfuvoláját ismerhetik meg közelebbről. Szinte már hagyománynak számít a Müpában a Nemzeti Filharmonikusok Diótörő koncertje. Csajkovszkij utolsó színpadi alkotását idén is a Budapest Bábszínház művészei viszik színpadra, amelynek ezúttal is különleges varázst ad, hogy élő zenével kelnek életre Cukorország és Stahlbaum tanácsos házának bűvös teremtményei. A találkozás a tanácsossal, Ferivel, Marikával, Diótörő herceggel, Drosselmeyerrel és Egérkirállyal ismét emlékezetes élményt ígér az egész családnak.

A legkisebbek pedig december 14-én a Karácsonyi Ringatón közös énekléssel és játékkal köszönthetik majd a közelgő ünnepet a sorozat házigazdájával, dr. Gállné Gróh Ilonával, tanítványaival és muzsikus vendégeivel együtt.

A Müpa és a Müpa Sátor előadásaira szóló jegyekkel december 4-től ingyenesen használható a Müpa Jégpálya is. A korcsolyázókat Müpa-bögrés forró csoki és fűszeres almaital várja a helyszínen, kíyülről-belülről megcsodálható a Hello Wood világító, 11 méter magas doboz-karácsonyfája, a zenei aláfestést pedig a Müpa Rádió biztosítja.

A decemberi programok részletesen:

Kaláka - Szabad-e bejönni ide betlehemmel?
2016. december 4. vasárnap
11:00 — 12:00
Müpa Sátor

Kolompos együttes - Mikulásváró Kolompos mulatság
2016. december 4. vasárnap  13:30 — 15:00
Müpa Sátor

Adventi Zenehajó  - Hajós András és a Modern Art Orchestra jazzműsora gyerekeknek
2016. december 4. vasárnap 17:00 — 18:00
Müpa Sátor

Karácsonyi Ringató
2016. december 14. szerda
 09:45 — 10:45; 11:00 – 12: 
Üvegterem

A Hot Jazz Band karácsonyi koncertje
2016. december 17. szombat
16:00 — 18:00
Müpa Sátor

MárkusZínház: Betlehemi történet
2016. december 17. szombat
11:00 — 12:00
Müpa Sátor

Dal-játék - Mozart: A varázsfuvola
2016. december 11. vasárnap
11:00 — 13:00
Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

Csajkovszkij: A diótörő
2016. december 27.  kedd  11:00 — 13:20, 18:00 – 20:20
Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?