A hétvégi tökös programok ajánlója mellett még egy programajánlót állítottunk össze, melyben a kultúráé a főszerep. Ezen a hétvégén a Kutatók Éjszakáján kívül Mesefesztivál, Mesemúzeum, táncelőadás, zenei és kreatív foglalkozások is lesznek, és az érdeklődők a Skanzenben megismerkedhetnek a Dél-Dunántúli tájegység sajátosságaival is.

Csodaszarvas

A Duna Művészegyüttes legújabb gyermekelőadása a szarvast üldöző két ifjú, Hunor és Magor ősi legendáját eleveníti meg a Nemzeti Táncszínházban. Az alkotók célja, hogy kapcsolatot találjanak a mai világ gyerekei és e csodás történet között. Az álomszerű, látványos előadás a barátságról, kitartásról, a férfiasságról, de leginkább önmagunk megtalálásáról szól. A Duna Művészegyüttes korábbi előadásait is jellemző táncnyelv mellett teret kívántak adni a kísérletezésnek: olyan korszerű színpadi formát kerestek, amely egyfelől tükrözi, másfelől eszközként használja fel a mai fiatalok vizuálisan pörgő világát. Facebook oldalunkon családi belépőjegyet is lehet nyerni az előadásra.

Időpont: szeptember 27, vasárnap, 10.30
Helyszín: Hagyományok Háza
Jegyár: 1700 Ft

Mesefesztivál

Az AsiaCenter és Ricsi Bohóc szervezésében idén 3. alkalommal kerül megrendezésre az a különleges esemény, amelynek célja a magyar mesehagyományok ápolása és a meseolvasás fontosságának hangsúlyozása. A nap folyamán kézműves foglalkozások, koncertek (Alma Zenekar, Apacuka, stb.) Süsü és barátai mesefigura-kiállítás, zsibvásár, arcfestők, lufitekerők, varázsló iskola, kézművesek, ugrálóvárak, óriás fajátékok, élősárkány simogatás, meseolvasó-kuckók, tombola, kvíz-játék és természetesen a Sárkányt legyőző játék várja a gyerekeket.

Időpont: szeptember 27, vasárnap
Helyszín: AsiaCenter
A programokon való részvétel ingyenes.

Tolnától Baranyáig – a Dél-Dunántúl napja a szentendrei Skanzenben

Szeptember utolsó hétvégéjén hagyományosan egy-egy múzeumi tájegység válik a Skanzen programjának főszereplőjévé. Az idén a Dél-Dunántúli régió mutatkozik be Szentendrén; a skanzenesek szeretnék megismertetni a közönséget a tájegység sajátosságaival, ottani kiállításaik különlegességeivel. Lesz szüreti bemutató, mustkóstolás, színpompás viseletek, Pajtamozi, ölbeli játékok, mondókák, altatódalok, gyöngyfűzés, bojtárpróba, évszámkereső játék, mini időutazás.

Időpont: szeptember 27, vasárnap
Helyszín: Skanzen, Szentendre
Jegyárak itt.

Kutatók éjszakája

Idén tizedik alkalommal rendezik meg a Kutatók Éjszakáját. Az Európai Unió Horizont 2020 keretprogramja által támogatott rendezvénysorozat hazánkban csaknem 70 kutatóintézet, felsőoktatási intézmény, és több száz kutató aktív részvételével valósul meg. A rendezvény célja, hogy a fiatalok is kedvet kapjanak ahhoz, hogy tudományos életpályát válasszanak, és reálisabbá tegye a kutatókról kialakult, sokszor sztereotípiákon alapuló véleményt. Bemutatkoznak a kutatók, és megismerhetjük azt a folyamatot, ahogy „az élet, a világmindenség meg minden” titkait megfejtik. A látogatók bepillanthatnak különleges, máskor nem látogatható helyszínekre, megismerhetnek érdekes embereket, akik közelebb hozzák az érdeklődőkhöz a tudomány érdekességeit, aktualitásait.

Időpont: szeptember 25, péntek
Helyszínek itt.
A programokon való részvétel ingyenes.

Mesemúzeum - Mesebeli lények: Unikornisok és sárkányok

Az unikornisok mindig is fontos szereplői voltak a mítoszoknak és meséknek a jóság, a szépség és a varázslat megtestesítői voltak. A sárkányok hatalmas erejükkel csodálatra méltóak. Engedd szabadon a fantáziádat és gyere, készítsd el a saját mesebeli  lényedet. A foglalkozást Farkas Réka iparművész vezeti. Ajánlott korosztály: 5-10 éves korig, 120 perc

Időpont: Szeptember 26, szombat, 11 óra
Helyszín: Mesemúzeum
Jegyárak: gyerek: 400 Ft, felnőtt: 600 Ft

Cifra Palota

A Cifra Palota azokat a családokat várja, amelyek aktívan, kreatívan, tartalmas programokkal szeretnék eltölteni az időt. A színpadon zajló zenés, tánc- és meseelőadások, valamint az előcsarnok többi területén megrendezett zenei és kreatív foglalkozások, készségfejlesztő programok és játékok kapcsolódnak a programsorozat heti témájához és a Müpa más előadásaihoz.

Időpont: szeptember 27, 10 óra
Helyszín: MÜPA
A belépés díjtalan.

Tünde

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?