Tünde MTI párkapcsolat házasság kutatás

Évente kétszer kell közösen vakációzni, havonta háromszor kell étterembe menni, hetente kétszer komolyan beszélgetni egymással, és az sem gond, ha heti egyszer veszekednek a házastársak. Kedvenc brit tudósaink ezúttal a boldog házasság titkaira próbáltak fényt deríteni.

A felmérés eredményei kétezer, magát boldog házasnak valló pár válaszai alapján születtek. A további adatok szerint hetente hatszor kell csókot váltani, kétszer szeretkezni és ötször mondani, hogy "szeretlek".

A borús pillanatoktól sem kell megijedni: a boldog házasságokba hetente egy "egészséges" veszekedés is belefér. Az állandó együttlét sem kitétel: a jó házastársak külön is eljárnak szórakozni barátaikkal. A tévénézésben a kompromisszum jellemző rájuk, nem pedig a közelharc a távkapcsolóért, illetve az egymással jól kijövő párok az aktuális tévéműsor helyett gyakran filmkészletükre hagyatkoznak, és otthon moziznak.

A válaszok alapján a párok 42 százaléka választotta házastársát szerelem első látásra alapon, 47 százaléknál barátság előzte meg párkapcsolatot. 20 százalék tartja magát ahhoz az elvhez, hogy soha nem tér nyugovóra veszekedéstől dühödten, azaz lefekvés előtt mindenképpen megpróbál kibékülni - ismertette a The Daily Telegraph című brit lap felmérés eredményét, amelyet egy utazási iroda készíttetett.

Szerintetek mi a jó házasság titka? Mitől működik a párkapcsolat?

Tünde

Forrás: MTI