Tünde termékteszt  PR levegőtisztító párásító

Másfél évvel ezelőtt derült ki, hogy nagylányom enyhén asztmás. Kapott inhalátort, tablettát és orrspray-t, amivel szépen karban tartható ez a betegség. Emellett allergiás a parlagfűre, az ürömre és még néhány pollenre – szerencsére a macskára nem. A biztonság kedvéért az ő szobájába egyik macskánk se teheti be a lábát – de persze valahogy mindig besunnyognak, ha kinyitjuk az ajtót (ilyenkor a 15 éves kamaszom azonnal kipenderíti őket). Kíváncsi voltam, mit mutat a Philips Air Combi 2 in 1 párásító és légtisztító gép, mennyire szennyezett a levegő nála, ezért először az ő szobájába állítottam be a tesztkészüléket.

A dizájnos, kisebb bőrönd nagyságú készüléket először is feltöltöttem vízzel, hogy a szoba optimális páratartalmát be tudja állítani.  Bekapcsolás után az előlapon található nagy kör világítani kezdett: pirossal kezdte, rózsaszínre váltott, majd megállapodott a kék színnél. Ez azt jelenti, hogy a szoba levegője tiszta. (A piros szín azt jelzi, rossz a levegőminőség, a rózsaszín elfogadható, a kék pedig jó.) Viszont a páratartalom túl alacsony volt, ezért az okos kis masina megkezdte a párásítást a szobában.

Tünde termékteszt  PR levegőtisztító párásítóBeeresztettem az egyik macskát, aki nekiállt a gép körül sündörögni – a kék kör rózsaszínre változott, pedig szemmel nem volt látható semmiféle repülő szőrszál vagy por sem.

A fehér macska ráült a gép tetejére és békésen mosakodni kezdett. Bár ő süket, de jól halló társai is követték később a példáját, a légtisztító ugyanis alig hallhatóan működik, nem féltek tőle.

A következő „próbatétel” a porszívózás-portörlés volt. Kíváncsi voltam, jelez-e a gép, hogy megnövekedett a por a levegőben.

Ahogy bekapcsoltam a porszívót, a légtisztítón a kör pirosra váltott, a légtisztítás pedig turbó fokozatra kapcsolt automatikusan.

Később rózsaszín lett, ekkor kicsit visszavett a teljesítményből, míg végül – a porszívózás befejezése után nem sokkal – visszaállt kékre.

Miután a gyerekszobában tiszta (és optimális páratartalmú) lett a levegő, a süllyesztett fogantyú segítségével könnyedén átvittem a nappaliba a készüléket. Itt immár három kíváncsi macska ólálkodott az idegen tárgy körül, és megismétlődött a gyerekszobai történet: rózsaszín lett a kijelző, beindult a légtisztítás, közben a párásítás is megkezdődött. Azt gondoltam, a nagyobb légtér miatt sokkal tovább fog tartani a légtisztítás, de percek alatt változott vissza kékre a kör, és akkor is kék maradt, amikor átvittem a szoba másik felére.

Tünde termékteszt  PR levegőtisztító párásító

A légtisztítóban intelligens érzékelő méri a levegőminőséget és a páratartalmat. A tetején helyezkednek el a gombok, amivel manuálisan is állíthatjuk a páratartalom értékét (40-50-60  százalékra) és a tisztítás sebességét (éjszakai, 1-es és 2-es fokozat, valamint automata). Beállítható a működési idő: 1, 4 vagy 8 óra múlva magától kikapcsol a gép, ha úgy szeretnénk. Az is ezen a panelen látszik, ha kifogy a víz a gépből (ekkor újra kell tölteni a tartályt, amelyben egyébként egy kemény, apró lyukas szivacsszerű szűrő van), vagy ha a légtisztító szűrője használódott el. (Ez állítólag 1-2 évig is bírja.) Addig nem működik tovább a gép, amíg ki nem cseréltük a szűrőt.

Tünde termékteszt  PR levegőtisztító párásító

A gép aztán visszakerült a tinédzserem szobájába. (Szerencsére a gép külseje elnyerte tetszését, ebben a korban a külsőségek /sajnos/ előtérbe kerülnek.) Amint hazaér a lányom, első dolga bekapcsolni a légtisztítót (egyszer úgy is felejtette, amikor elmentünk itthonról, de nem lett semmi baj), és a diszkréten duruzsoló hang mellett tanul vagy telefonozik az ágyán. A tiszta levegő hatásai ugyan szubjektívek (bár nem köhögött úgy, mint szokott), a párásítás következtében viszont szemmel látható következményeket tapasztaltunk. A két-három éjjelente rendszeresen fellépő durva orrvérzések elmúltak, és az orrspray-t is sokkal ritkábban kell használnia a lányomnak.

További információk a termékről>>>

(X)

Tünde

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?