A hétvégén kezdődik a Gyerek Sziget, mely a júniusi hétvégéken várja a családokat, gyerekeket reggel 10-től este 6-ig.

Az ingyenesen látogatható rendezvény első hétvégéjén amellett, hogy az ünnep alkalmából a Kolompos együttes a Pünkösdi királykisasszony című produkciójával szórakoztatja majd a nagyérdeműt- benépesül majd a Bohócerdő, Kukutyinban a Mester tér, lesz, Halász Judit koncert, tánctanítás, öttusa, Színes Falu és KRESZ- park is.

Az első hétvége is pazar színházi előadásokkal, koncertekkel várja a majd a családokat: követhetik majd a nézők Dorka, Bádogember a gyáva Oroszlán kalandjait a sárga úton a Kabóca Bábszínház segítségével, a Bogár Muzsika szárnyán pedig térbeli és időbeli zenei utazáson vehetnek majd részt a lurkók, miközben sokfajta ritmust, dallamot ismerhetnek meg. Azokat, akik elmerülnének kicsit a népi mesterségek világában, várja Kukutyin és a Cifra szoba, a táncház és táncbemutató a Toppantó tánccsoporttal, a Nagyszínpadon.

A Színes faluban Nigéria, Vietnám és Szíria szokásait, hagyományait fedezhetik fel az „utazni vágyók”, autentikus foglalkozások és bábelőadások segítségével. A Generali Gyerek Szigeten idén lesz Tropicarium sátor, ahol reggeltől estig fergeteges kalandok, egzotikus és simogatható állatokat várják majd a családoknak. Lesz alkalom vért adni a Véradás sátorban, sportolni az Öttusa Kölyök Parkban és szórakoztató kísérleteket végezni a Csodák palotájában.

Újpest Önkormányzata és a rendezvény szervezői együttműködésének köszönhetően most is ingyenes buszjáratok szállítják az újpestieket Óbudára és vissza.

A részletes programokról a Gyereksziget honlapján lehet tájékozódni. 

Tünde