Május 20-án, péntek délután 5-től 8 óráig hatalmas papírvárost építenek a Pagonyosok  a Margitszigeten, a Holdudvarban. Mindenkit szeretettel várnak, az ökováros építésében a Pagony illusztrátorai, Agócs  Írisz, Gyévai Csilla,  Horváth  Mónika, Kőszeghy Csilla segítenek. Az építkezést-festést-ragasztást Papp Eszti vezényli.

Az esemény meghívója a Pagony oldalán itt található. A koponyeg.hu előrejelzése szerint remek idő lesz.

A helyszínen 25% kedvezménnyel vásárolhatjátok meg a Pagonyos könyveket.

Kis ízelítő, három zöld (!) fedeles Pagony könyv, amit mostanában nézegettünk:

Egészen kicsiknek: Berg Judit-Agócs Írisz: Doktor Maszat

Sok-sok kép, kicsi kéznek is könnyen forgatható formátum, hétköznapi történetek (akár veled is megtörténhet) – minden adott, hogy a 2-5 év közöttiek szívesen forgassák a két mesét tartalmazó kötetecskét (de még az én nagy ló elsőosztályosom is szívesen visszababásodott hozzá, csak ő már el is bírja olvasni). Az első jellegzetes „segítő” mese, mikor Maszat nem akarja se az orvosságot bevenni, se a gyógyteát meginni, ám egyszer csak azt látja: játékai is betegek. És addig nem is gyógyulnak meg, míg meg nem isszák a teát, nem veszik be az orvosságot….márpedig ez csak akkor megy, ha valaki, aki nagyon bátor, megmutatja, hogyan kell! (a végét mindenki kitalálhatja..) A második mesében pedig láthatjuk, hogy esőben is ki lehet menni, ha odabent unalmas, lehet belőlünk terepjáró, aki terepjárás közben a csigasétálót is megpillanthatja. (Pagony Könyvek, bolti ár 1680 Ft)

Kicsivel nagyobbaknak (szigorúan lányoknak!): Béatrix Delarue-Horváth Mónika: Vilma levese

„A tenger partján, egy kis domb tetején, az öreg olajfa árnyékában – látjátok?- áll egy fehér házikó. Kék zsaluit időnként megzörgeti a szél, kertjében rózsabokrok, mimózák és gyümölcsfák virulnak. Itt laknak Vilmáék.” Azt a kutyafáját, a betyár Vilma nem átall kedvenc helyemen, Provence táján lakni, nyilván, irigykedem is érte.

Ám hiába a remek francia konyha és a csinos francia divat, ha Vilma nem akarja megenni a levest, vagy nem tetszik neki eléggé a ruha. Mit lehet ilyenkor tenni? Hívjuk segítségül a gyerek fantáziáját, mit tenne a levesbe, mit varrna a ruhára, milyen az illata, a színe, hozza-e a nyarat, a csillogást, a varázslatot….egy különleges levest, egy varázsos ruhát még Vilma is szívesen elfogad! (Pagony Könyvek, bolti ár 1790 Ft)

Iskolásoknak: Gévai Csilla: Nagyon Zöld Könyv

 

Könyv „okos gyerekeknek” környezetvédelemről és kapcsolódó dolgokról  („Gondolom, okos gyereknek tartod magadat. Szerintem is az vagy, ezért írtam épp neked ezt a könyvet.”) a szerző illusztrációival, bár cseppet sem ökopapíron.

Aki végigolvasgatja-nézegeti, az sok hasznosat tanulhat - népességnövekedés, ökológiai lábnyom, kis technikatörténet, klímaváltozás, tudományos fogalmak magyarázata, pazarlás a bolygó kincseivel, és persze MIT TEHETEK ÉN? résszel, praktikus tanácsokkal, humorral – gyerekeknek, érthető nyelven, muris rajzokkal, sőt, biztatva a gyerekeket, osszák meg a szerzővel saját ötleteiket. (Pagony Könyvek, 3500 Ft)

 

 

Vakmacska