Tünde könyvajánló gyerekkönyv karácsony ajándék

Bár már mindjárt itt a karácsony, még van idő az utolsó pillanatban megvenni a hiányzó ajándékokat. Például gyerekkönyveket – ebben próbálunk segíteni a karácsonyi könyvajánlóval.

Axel Scheffler: Pipp és Polli – A karácsonyfa

Tünde könyvajánló gyerekkönyv karácsony ajándékAxel Scheffler új könyvében Pipp, a nyúl és Polli, az egér karácsonyfát díszít, de amikor Polli kimegy a szobából, a sütidíszek egyre-másra tünedeznek el a fáról. Pippnek persze megfájdul a hasa a sok nasitól, így kénytelen bevallani kis barátjának, hogy ő ette meg az összeset. Polli ahelyett, hogy haragudja a pákosztos nyúlra, kitalálja, hogy papírból készítsenek új díszeket. A kis, keménylapos könyvecske a 0-3 éves korosztálynak ajánlott.

Pagony Kiadó, 1990 Ft

Vadadi Adrienn: Három szülinapi torta

Tünde könyvajánló gyerekkönyv karácsony ajándékVadadi Adrienn új könyve igen fontos témát jár körbe. Az óvodás korú gyermekek rendkívül elfogadóak, ezt erősíti a könyv: egy különleges, képességeiben kicsit más kisfiúról szól, aki óvodába kerül. Szili koraszülöttként jött a világra, mégis pontosan ugyanolyan, mint óvodatársai: szeret játszani a többiekkel, az óvó néni ölében mesélni, és nagyon érdeklik az állatok. Az ovisok pedig megismerik és megszeretik ezt a csodálatos kisfiút, és megtanulják elfogadni, hogy mindenki másban a legjobb. Az ovis korosztálynak való könyv.

Pagony Kiadó, 2990 Ft

Vadadi Adrienn: Titkos vacsora

Tünde könyvajánló gyerekkönyv karácsony ajándékA szerző másik könyve is szívet melengető kötet: olvasása közben úgy érzi magát felnőtt és gyermek, mintha egy biztonságos, boldog burokban lenne, ahol a problémákat is egyszerű megoldani: nevetéssel és sok szeretettel. Kifejezetten tetszik, hogy nem „rózsaszín álomcsaládot” ábrázol, hanem nagyon is hétköznapit (ahol belefér az is, ha anya és apa kettesben töltik az estét, amíg a gyerekekre vigyáz valaki, de az is, ha anya nincs mindig otthon): „Ma este anyu nem volt otthon, mert a barátnőjével találkozott. Amíg apu vacsorát készített, Andris és Juli a fürdőkádban játszott.” 3-6 éveseknek ajánlott.

Pagony Kiadó, 2690 Ft

Kertész Edina: A lány, aki orvos akart lenni

Tünde könyvajánló gyerekkönyv karácsony ajándékHugonnai Vilma nevét sajnos talán nem sokan ismerik: ő volt az első magyar orvosnő. Az ő történetét meséli el gyermekkönyvében Kertész Edina. Ám nemcsak egy érdekes életútról, hanem az ember kitartásáról és elhivatottságáról is szól a könyv. Hugonnai Vilma egy olyan korban élt, amikor Magyarországon a nők nem járhattak egyetemre – de még gimnáziumba sem! Vilma Zürichben, szűkös körülmények között végezte el az orvosit, ám itthon csak ötvenéves korára sikerült kiharcolnia, hogy a magyar egyetem orvosi karán is levizsgázhasson és orvosként dolgozhasson. A történet kicsiket és nagyokat is elvarázsol, ráadásul nem kitalált mesehősről szól a történet, hanem egy hús-vér nőről, aki nem adta fel az álmait évtizedeken keresztül – és végül elérte céljait. Inspiráló kötet – hat éven felülieknek ajánlott.

Naphegy Kiadó, 2800 Ft

Pásztohy Panka: Halló, mama!

Tünde könyvajánló gyerekkönyv karácsony ajándékEz az egyik legaktuálisabb gyerekkönyv manapság. Az elmúlt években külföldre költözött családok és az itthon maradt nagyszülők kapcsolatáról szól, akik az interneten kommunikálnak egymással. Nagymamáknak és unokáknak szól a könyv, akik bár ritkán találkoznak személyesen, mégis gyakran beszélgetnek egymással a képernyőik előtt. A könyv főhőse Teó, aki nagyon messze él nagyszüleitől, ám minden nap beszélgetnek a tabletjeik segítségével. Teó beszámol a vele történtekről, és a nagyszülők is megosztják az életüket az unokával minden nap – a nagyi még mesél is Teónak – így kapcsolatuk a távolság ellenére is bensőségessé válik. Ez a mese mindenkit meg fog győzni arról, hogy ez a fajta távkapcsolat nagyon is tartalmas, értékes és szeretetteli lehet.” A könyvet az 5-8 éveseknek ajánlják.

Pagony Kiadó, 1990 Ft

Paulon Viktória: A topolai mozi titka

Tünde könyvajánló gyerekkönyv karácsony ajándékAz iskolás (7-12) korosztálynak ajánlott Paulon Viktória: A topolai mozi titka című kötet.

„Két fiatal, egy rejtély, egy emberrablás és egy csepp fantasy – lendületes és elragadó regény, amely a krimi minden kritériumának megfelel, és mégis érezhető benne a szerző által teremtett, korábbi meséjéből már ismert mágikusság” – olvasható a könyv ajánlójában.

Pagony Kiadó, 2490 Ft

Tünde

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?

A Bezzeganya blog a Disqus kommentrendszert használja. Ha te is szeretnél hozzászólni, és még nincs regisztrációd, itt találsz segítséget hozzá>>> A Disqus használatáról, beállításairól pedig itt írtunk>>>