Center érdekesség fotó nyomor luxus gyerek

Amíg sokan a biztonságot adó otthon falai között meleg, otthonos szobában hajtják álomra a fejüket, addig más gyerekeknek lehet, hogy csak egy ócska matrac, vagy régi kanapé jut „gyerekszobának”.

Vajon milyen álmaik vannak ezeknek a gyerekeknek, vajon milyen gyerekkoruk lehet? James Mollison fényképeinek segítségével bepillantást nyerhetünk szerte a világon élő gyerekek álmaiba. Pontosabban a helyre, ahol álmodhatnak, álmodhatnának. Nyomortól a luxusig. Gyerekágyak és sorsok a világ körül.

A fényképész az albummal azokhoz a gyerekekhez szeretne szólni, akik mi is voltunk, hogy meglássák/meglássuk helyzetük kiváltságosságát, és elgondolkodtasson valamennyiünket arról, hogy mit lehetne tenni egy igaz álomért: hogy minden gyerek igazi gyerek lehessen.

Neked milyen volt a gyerekszobád kiskorodban? Ha belépsz a gyerekeid szobájába, mit látsz? Egy barátságos, meleg fészket? Játékhalmot a padlón (szokás szerint szétszórva)? A falon vidám képeket? Én igen, és azt hiszem a legtöbben így vagyunk vele. És mi van az érem túloldalán?

Kiderül az itt megtekinthető és megvásárolható könyvből.

Center