'62/365 - On A Diet' photo (c) 2009, Helga Weber - license: http://creativecommons.org/licenses/by-nd/2.0/Még május vége táján ígértük meg, hogy szeptemberben beszámolunk, mi történt a fogyis csapattal a nyáron, akik egyfajta életmódváltást csináltak végig tavasszal, és ezt a BA olvasóival is megosztották heteken át. Most beszámolnak röviden arról, sikerült-e formájukat és elhatározásukat tartani a nyáron, ami egyrészt bikiniszezon, de a fagylaltok és grillpartik kora is.

Meni – Egyensúlyban

Tavaly február környékén kezdtem hozzá életem első és eddig egyetlen olyan életmódváltásához és persze fogyókúrájához, ami sikerrel végződött. Regélhetnék arról, hogy micsoda szuper érzés új, kisebb ruhákat venni, vagy beleférni azokba a szoknyákba, amelyek korábban kényelmetlenek voltak. De valójában a legjobban azt élvezem, hogy végre tudom, hogy igen, képes vagyok arra, hogy kontroll alatt tartsam a szervezetemet, hosszú távon is, szenvedés nélkül. Képes vagyok rá, hogy ne essek át a ló túloldalára sem, de legyek elég kitartó ahhoz, hogy valóban megváltozzanak a szokásaim. Nem „húzott vissza” az sem, hogy a nyaralás alatt engedtem a péksütemények és lángosok csábításának, és másfél kilóval nehezebben érkeztem haza, mint ahogy elindultam. Pár nap alatt visszatértem a most már normálisnak tekintett életmódomhoz, és el is tűntek a plusz grammok. Túlzások és kerekítgetések nélkül kijelenthetem, hogy a súlyom 63 és fél kiló, ami számomra teljesen ideális, mindenfajta kalkulátor és ami még fontosabb, a közérzetem szerint is. A szépen lassan egyensúlyba kerülő táplálkozás most már a sajátom, minden különösebb gond, számolgatás és önfegyelmezés nélkül tartom a súlyomat. És a kánikula elmúltával hozzáláttam végre a második fázishoz, újra futni járok, és még élvezem is. Szóval részemről abszolút siker, vállveregetés és vigyorgás. Még egyszer köszönöm a sok biztatást, hullámvölgyek mélyén elképesztően sokat számított minden mondat!

Citabella - Széfolytam a melegben

A fogyinapló végén két kiló leadásáról tudtam beszámolni, amit leginkább a heti többszöri mozgásnak köszönhettem. Sajnos nyáron több hétig nem tudtam eljutni futni, a jógaórák meg szüneteltek. Ráadásul nem vagyok az a „görögdinnyén is elélek egy hétig a kánikulában” típus, viszont a hőségben terhesség nélkül is könnyen vizesedik kezem-lábam, és moccanni sincs kedvem. Az eredmény kb. egy kiló plusz, szóval félúton vagyok. A ruháimba így is passzoltam, de ősztől visszatérek a megszokott mozgásadagomhoz, és talán az evésre is jobban figyelek majd, ha elmúlt a fagyi- és grillpartiveszély...

Almajemima – Esküszöm, újrakezdem a mozgást

A mérlegem tárolóba került. Elköltöztünk ugyanis, megint országot váltottunk, és míg lakást keresünk, a holmink nagy része bedobozolva pihen. A mérleg is.  Hónapok óta nem mértem magam, de a ruháimon úgy érzem, ami a kilókat illeti, nincs nagy változás a tavaszi állapotokhoz képest. Még mindig kényelmes a farmer, ami tavaly kissé feszült. Viszont löttyedtebb lettem, sajnos. Félelmetes, milyen rövid idő alatt ki lehet jönni a kondiból. Hájas hasacskám is kezdi felütni kis fejét. Pár lépés az emelkedőn, és máris kapkodom a levegőt. A költözéssel együtt járt a konditeremből való kiiratkozás, valamint a végső búcsú isteni jógaoktatómtól, Carlostól. Új tornatermet, új jógatanárt még nem találtam.
Viszont hiányzik a mozgás, na meg zavar az a has. Most, hogy elkezdődött az iskola, megint lesz egy kis időm magamra. Bizisten lemegyek futni még a héten. És ha tudtok jó jógatanárt, szóljatok.