Utoljára akkor írtam a súlyproblémámról, amikor elkezdtem szülés után tornázni. Most, majdnem fél évvel később ugyanott tartok: 75 kg vagyok. Ehhez kellett, hogy 4 hónap után nem volt, aki vigyáz Nikire így a torna elmaradt, aztán mi is kimentünk Angliába, aztán karácsony.

Ami a terv lenne: a nyári esküvőnkig 65 alá menni. Ez nem is olyan sok, havi 2 kg.
Most új szabályok lesznek. Először is, ahogy az a tervből is látszik, nem tűzök ki magamhoz képest irreális elképzeléseket. Nem fogok x napig éhezni, minden nap órákat edzeni 2 hétig. Kisebb lépésekkel igyekszem haladni. Aztán ha nem jön be, az utolsó 3 hétben majd koplalok. De ezt nem szeretném. Az esküvő motivál, ezt kihasználom, de úgy szeretném csinálni, hogy az eredmény maradandó legyen.

A terhességem alatt alaposan átalakultak az étkezési szokásaim. Azóta nem eszem chipset, nem iszom szénsavas üdítőket, energiaitalt, alkoholt, nem eszem heti hatszor tésztát. Szóval nem állok nagyon rosszul, remélhetőleg apró változtatások is eredményesek lesznek. Niki miatt mindig van itthon friss zöldség, gyümölcs és kevesebb fűszerrel meg zsiradékkal főzök.

Ami változik:
- torna heti 4x. Ha ez nem jön össze konditeremben, akkor itthon, Niki alvásidejében
- étkezés napi 4x keveset. A keveset azt jelenti, hogy lenyúltam Niki egyik tányérját és annyit eszem. Mindent, amit most is, de keveset. Amit nem: tészta, csoki, sütemény.
- pékáruként csak rozskenyér, napi 2 szelet.
- előre elkészítem a heti menüt, hogy változatosan együnk (ezt amúgy is kellene...).
- vacsora este 6-kor, utána max. egy kis gyümölcs, zöldség.
- akkor eszem, amikor Niki, így nem lesz plusz nassolás. Bele sem akarok gondolni abba, mennyi pluszt köszönhetek annak a pár falat maradéknak, amit az elmúlt hónapokban ettem meg, hogy ne kelljen kidobni.
- nem állok naponta mérlegre. Minden hónap elsején mérem magam.
- napi 3 liter folyadékot iszok.

Ami marad:
- tea és kávé cukorral. Kevesebbel, mint most, de nem cukor nélkül és nem édesítőszerrel. Megfogadtam már párszor, hogy lemondok róla, de nem ment. De semmi más cukrosat nem eszem.
- heti 1 "bűnözés". Ezt még nem igazán tudom, hogy hogy lesz. Majd alakul.

Ennyi lenne a haditerv. Február elején megyek menyasszonyi ruhát nézni, addigra már látni fogom, mennyire tartható a dolog. Nagyon drasztikusan akkor sem fogok változtatni, ha nem biztató az eredmény. A lényeg most először a fokozatosság és a hosszú távú változás, nem a gyors "eredmény". Szurkoljatok!

Kicsidelfin