Panni húzott egyet a forró kávéból. Pont olyan volt, mint ahogy elvárja egy tisztes kávétól. Meleg, vaskos-kesernyés-pörkölt-meleg, barna íz! Ült a gép előtt, és morfondírozott. Vajon pajti 58 visszaír neki? Tudják, hogy csak szexet akar kötelezettség nélkül, mégis jönnek itt a kellemes időtöltéssel, meg kirándulásokkal, vagy a másik eset, mikor azt olvassa, hogy lepedőmájsztró egyből félmeztelen képet kér, és megkérdi menne-e, ha hozná pár haverját is?  Idiótának érezte magát, és zavarban volt, tán el is pirult, hogy mit akarnak tőle, és hogy ő mit akar és miért, és egyáltalán kell ez neki?

Lassan fel kell tápászkodnia a kényelmes fotelból, amit még Anna lánya születése előtt vettek szoptatós fotelnek.

Ebédet kéne főzni, amolyan rittyentőst, lassan jön haza Tamás a gyerekekkel az úszásból. Szimpla hétvége van, minden cécó nélküli álmos nyári hétvége, nincs különösebb dolguk.

Tamás. Igazi szerelemnek indult, amivel csak kell. Mindent elsöprő érzelmek, vágyak, egész napokat szeretkeztek át, nem voltak tabuk, nem kellett tervezni az együttléteket, nem kellett csendben maradni, hogy meg ne hallják a gyerekek, nem volt olyan probléma amit a szex meg ne oldott volna, nem volt idő és energiahiány miatt sarokba söpört konfliktus.

Aztán a gyerekek születése után jöttek a hétköznapok. Az éjszakázások, a nyűgös nappalok, a háztartás, a kialvatlanság, Tamás sokat dolgozott, illetve fürdésre mindig otthon volt, de a nap többi részében csak magára számíthatott Panni. Tamás is kimerült volt. Stresszes a munkája, volt hogy korábban ment, később jött, munkát hozott haza. Volt hogy csak ültek egymás mellett és némán vacsoráztak, mikor  a gyerekek elaludtak. Semmi másra nem vágytak, csak csendre, ételre hogy ne kelljen beszélni, elemezni a saját vagy a másik érzéseit, a napot, a gyerekeket. Na jó, Panni egy ölelést nem utasított volna el, egy néma ölelést, viszont Tamás egy gyors menetet nem hagyott volna ki akármilyen fáradt is volt.

Panni sokszor fáradt volt a szexhez, neki jobban esett volna csak feküdni Tamás mellett. Mert jó lett volna végre megbeszélni azokat a konfliktusokat, amik abból adódtak, hogy kölcsönösen átsiklottak a másik felett, hogy megakadt a kommunikáció. Nem történt semmi konkrét, csak fáradtak voltak a nap elemzésére, nem akartak anélkül beszélgetni hogy az alapproblémát ne beszélnék meg, mert semmi kedvük nem volt az újabb konfliktushoz.. Egyáltalán baj ez? Panni azt gondolta, nem biztos! Lehet ez is olyan életszakaszbeli sajátosság, ami minden házasságban előfordul, erre mondják azt, hogy vannak hullámvölgyek, és nehezebb szakaszok egy házasságban.

Szóval a szex!   Tamás többször szeretné, Panni szeretne a hullámvölgyön túljutni, neki nem megy már a veszekedések után. Rajta minden teher a gyerekekkel, persze már dolgozik is, este hullafáradtan hazaér, és még ott a háztartás is. Kikéri magának hogy Tamásnak nem tetszik, hogy ő legtöbbször hárít ha a férj szexet akar, mert ő egy öleléssel is beérné, és különben is, azt akarja hogy megbeszéljék, hogy ez most egy ilyen idő, és majdcsak vége lesz, és akkor már ilyen problémák nem lesznek.

Jesszus, hiszen tudja ő ezt! Mondta Tamás, érzi, de ő lelkizik rajta, Tamás nem strapálja magát az elemezgetéssel, ő túlél. Panni belegondol, hogy végső soron nagyjából oké minden, őszintén szerelmes még Tamásba, vonzódik hozzá, jó a szex vele, tulajdonképpen a legfontosabb dolgok nem változtak, és miért ne gondolkodhatna Tamás ebben a korszakban ilyen egyszerűen a problémáról? Egyáltalán probléma? Az is igaz, hogy kölcsönösen figyelmetlenebbek az apró kedvességekkel. Ő nem készíti neki a kedvenc ételét, sokszor még hétvégén sem, inkább alszik még, Tamás meg enné azt a csülköt pékné módra, és kicsit felhúzza az orrát ha Panni még szombat reggel 10 óra alvás után is fáradt a csülökre, szóval így megy ez el egymás mellett...ennek van most itt az ideje a házasságban. Végül Panni elhatározta  hát, hogy ő is csak él, gondolkodás nélkül, és mostanában már egész jól megvannak, talán mintha több lenne a szex is, jobb itthon a hangulat, nem mellékesen a több szextől.

Pannit mindig is izgatta,  még a Tamás előtti időkből ,hogy milyen lehet teljesen ismeretlennel szexelni. Megboldogult lánykorában sem volt egy fűvel-fával fajta, hosszú párkapcsolatai voltak, egyéjszakás soha. Viszont ábrándozásaiban gyakran előjött , hogy beül egy helyre, és az első férfivel aki leszólítja szobára megy. Az utóbbi időben, mióta több, és változatlanul jó a szex Tamással, szóval az utóbbi idő óta a vágy egyre csak kínozza Pannit, hogy összeszűrje a levet egy ismeretlennel. Munka közben is ábrándozik, miközben altatja a gyerekeket, ábrándozik, mikor rájön hogy a házasságban fogant mindennél jobban szeretett gyerekei mellett , ilyen heves vágy gyötri, elszégyelli magát, belepirul.

Egy nap aztán elhatározza magát! Böngészni kezdni a társkeresőket,, majd eljut addig hogy regisztrál, könnyed kapcsolatra vágyóként. Úgy képzeli, hogy bizonyos időközönként lesz módja ellógni a randikra, néha-néha beülni vadászni egy kricsmibe...esetleg állandó partner csak akkor jöhetne szóba, ha elfogadja hogy ő semmi komolyat nem akar, csak szeretkezni, közösülni, és még minden hasonlót végigművelni a delikvenssel.

Nem igazán van lekiismeretfurdalása, nem emlékszik olyan házasságra ahol ne lett volna hűtlenség, titkos viszony, valaki lebukik, valaki nem, valaki nyíltan, valaki nem. Nem hitt a testi hűségben évtizedekig. Úgy érezte, hogy egy bizonyos idejű házasság után , különválik a testi-lelki vágy, hűség, lojalitás, és hogy ez természetes, és onnantól kezdve képmutatás a házasság, amint ezt nem vesszük tudomásul, onnantól kezdve eshetünk nagyot a padlóra, mert egy része a házasságnak hazugság lesz, és egy idő után ha nem akarják látni a hazugságot, csak tovább terjeszti magát, rátelepszik más területre is. Amúgy nem gondolja, hogy Tamás megcsalta , de úgy érzi, hogy az alkalom szüli a tolvajt csupán, de már régóta tudja, hogy egy kósza szex miatt nem hagyná ott a férjét.

 Ül tehát Pannink a társkereső oldalt vizslatva, lamentál, hogy nem lenne-e jobb elhívni Juditot egy görbe estére munka után pénteken, és hátha akad a horgára valaki, aki talán nem tolja a hátsóját  a képébe rögtön köszönés helyett a társkereső üzenőjében, akivel lehetne felszabadultan bulizni, nevetni, táncolni, és dugni gátlástalan rosszkislány módjára, úgy ahogy a jókislány Panni már tinikora óta csak álmaiban remélhette!  Talán  pár felhőtlen és felelősségmentes óra visszahozná azt a korszakot amikor még nem nyomta semmi a vállát, mikor tehetett mindenre, ahol nem kellett vacsorát tennie senki elé, ahol akkor ment pisilni amikor ő akart, amikor annyi gin tonicot ivott a barátnőkkel és akkor amikor és amennyit akart, egyszóval 10 év  alatt mióta Tamással van, elérkezett a pillanat, amikor le akarta verni láncait, besokallt egy kicsit,, szabadságra akart menni. Talán házassága döcögői csak ráébresztették hogy a kötöttségek már hű  társai lesznek egy életre, mert pontosan tudta hogy nem érzelmi és gyengédséget akar, vagy szexuálisan nem elégítené ki férje, nem ő a szex által akart szabad lenni , néha-néha egy kis időre, neki a szex az eszköze erre! Aztán kezdődne az álmos hétfő, az iskola, a munka, a vécé takarítása, az állandó fáradtság, és süthetné azt a csülköt, ha nem lenne fáradt...ez most egy ilyen időszak!

Aztán lassan megint jönne a hétvége..nem érti, nagyon nem érti, pedig mostanában kezd helyreállni a dolog Tamással, már azt hiszi lassan, hogy jódolgában azt se tudja mit csináljon!  Döntött, kocsmázás lesz meló után pénteken, sima ügy, miért ne mehetne barátnőkkel, Tamásnak kifogása se lehet! Már elégedettebbnek érezte magát ezzel a döntésével is. Gyorsan lecsapta  a laptop tetejét, hallotta hogy özönlenek be a családtagok a lakásba, Tamás diadalittasan mutatja Panninak a zsákmányt, papírba csomagolt igazi, szép vörös, márványos csülköt! Úgy gondolta vacsorára megsüti majd Panni...

 

Minakó


További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán. Tetszik?