Programajánló július 1-7.

Itt a július, jó esetben beindulnak a nyaralások, de akkor se keseredjetek el, ha ezeket a forró nyári napokat a városban kell töltenetek. Annak is megvan a maga varázsa, amikor a város kicsit kiürül, mert úgy érezhetjük, hogy még inkább a miénk.

És persze programok nélkül sem maradunk. Most indul be például a 9. kerületi Ferenc téren a gyermekszínházi sorozat, melynek keretében minden csütörtök délelőtt jobbnál jobb műsorral várják a gyerekeket egészen augusztus 13-ig. Az első alkalommal a Hahota Gyermekszínház Csizmás Kandúr előadását nézhetitek meg.

Vizes program gyanánt ajánljuk a városligeti Csónakázó tavat, amit hosszas előkészületek után a múlt héten végre feltöltöttek, így indulhat a csónakázás és vízi biciklizés. A kölcsönző minden nap délelőtt 10 és este 10 között tart nyitva.

És ha már úgyis a Városligetben vagytok, ne hagyjátok ki az Indiai Fesztivált, ahol színes programokkal, jógabemutatóval, előadásokkal, finom falatokkal és természetesen gyerekprogramokkal is várnak mindenkit szombaton 10 és 18 óra között.

Forró nyári estéken, mi is lehet jobb elfoglaltság, mint egy jó kis kertmozi. Ha eddig úgy éreztétek, hogy a gyerekek miatt ez az utóbbi időben kimaradt az életetekből, akkor ne bánkódjatok tovább. A Tranzit Art Caféban ugyanis a családokra is gondolnak, és bevezették a szerda esti kertmozizást. Az este 7-kor kezdődő program során mind kasszasikereket, mind kevésbé ismert filmeket is műsorra tűznek.

Ha már régóta tervezitek, hogy meglátogatjátok Győrt, akkor erre a mostani hétvége ígérkezik az egyik legjobb választásnak. Péntek estétől vasárnap estig tartanak a 8. Győrkőc Fesztivál programjai. Ilyenkor az egész város gyerekparadicsommá alakul, és egy mosolygós fényképért cserébe a gyerekek ingyen próbálhatják ki a rengeteg játékot, foglalkozást és attrakciót, amit a fesztivál kínál. Az eseményt fényét csak emeli Bíró Eszter nagyszabású Állati zenés ABC koncertje, melyre szombat este 8-kor kerül sor a Medenceszínpadon.

Aki pedig nagyobbacska gyerekével fesztiválozna, indulhat Sopronba, ahol már elkezdődött a Volt Fesztivál. Idén hihetetlenül színes a felhozatal, olyan sztárok lépnek színpadra többek között, mint Slash, a Motörhead, a Parov Stelar Band, David Guetta, John Newman, de lesz Ákos, Csík zenekar, PUF, The Carbonfools, Budapest Bár, Hobo, Palya Bea – felsorolni is lehetetlen. Tavalyi gyerekes-sátrazós-fesztiválozós beszámolónkat itt olvashatjátok, a Volt Fesztivál teljes programját pedig itt találjátok.

Szélforgó

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?