A legtöbbjük teljesen normális, csendesen nyomkodja a telefonját, vagy elnézelődik, párjával halkan beszélget. A legtöbbjük, de mindig van egy-két kivétel, és van olyan, akinek eskü, hogy férjmegőrző kellene filmvetítéssel és pornómagazinokkal, amíg asszony egyik vizsgálatról totyog a másikra. 

Mert mindig akad egy-egy türelmetlen, aki morog, toporog, áll a CTG-s szoba ajtajában és nem érti, miért kell a feleségnek 20 percig a hasán a két tappanccsal lényegében mozdulatlanul ülni. A rosszabb, amikor gyerekkel vannak. Ilyenkor van kire fogni, hogy miért kellene sietni, pedig általában épp a gyerek, aki elvan, elsétálgat, rajzol, mosolyog a többi felnőttre; apa az, aki frusztrált. A CTG nem az igazi, meg kellene ismételni, de anya mondogatja, menni kell a gyerek miatt, jó, hát akkor elfogadják ezt, közben meg gondoljunk bele kedves terhestársak, ha ott tényleg valami gond van, akkor lehet a baba élete vagy épsége múlhat azon, hogy a kedves férj képtelen várni. De ez a típus még hagyján!

Amikor látod, hogy terhestársad anyuci pici szeme fényét vette el férjül (ezekben az esetekben el tudom képzelni, hogy a feleség térdelt le abban a pillanatban és nem fordítva), aki, mint ahogy valószínűleg így van a magánéletben is, a váróban is a figyelem középpontjában akar lenni. Keresi a többiekkel a szemkontaktust, és Te igyekszel minél nagyobb méretű női magazint magad elé venni, nem mintha jelen állapotban, domborodó hassal és feszülő szalagokkal épp a divat lenne a legfontosabb az életedben, de nem, nem akarsz a szemébe nézni, nem akarsz vele még minimális kontaktust sem létesíteni. Ne érezze, hogy őt bárki megérti, sajnálja. Leül, magyaráz arról, vajon hogyan fogják kivárni a vizsgálatok miatti időt, mit fognak addig csinálni. A velük hozott gyerek elvan, mint a befőtt, beszélget, nézelődik, később rajzol.

Férj egy darabig nyűgösködik, várja a környezete megértését, azonban férjből ebben a pillanatban nincs túl sok a váróban, a nőktől pedig ugyan már mit vár? Van nekünk épp elég bajunk saját terhességünkkel, valahogy nem tudjuk őt megérteni. Mikor ezzel szembesül, hisztizni kezd, eskü, mintha menstruálna... Közben Te egyik vizsgálóból, a másikba, konzultáció az orvossal, meg is feledkezel az előbbi személyekről, mire mindennel végzel és megnyugszol, hogy Veled/Veletek minden rendben. A rendelő előtt aztán belefutsz a családba. Anya nagy hassal, a nyűgös férj és a gyerek, aki még mindig el van a maga világában, bár apa mellett nem is csodálod, hogy nem tud kibontakozni. Kettejük közül valószínű apa a nagyobb és erőszakosabb gyerek. Anya dühöng, osztja a férjet, aki a gyerekre ken mindent, Ő volt a nyűgös, Ő nem bírt várni, mire asszony kifakad:

"Nem, nem a gyerek volt nyűgös, hanem Te nem bírsz várni!"

Arkana