Az izraeli ynet híradása szerint egy 24 éves, kifejezetten férfias külsejű, mint utólag kiderült, transznemű  fiatalember sokkolta egy izraeli kórház személyzetét hétvégén azzal, hogy bár őt férfivá operálták évekkel ezelőtt, most mégis terhes, a hetedik hónapban jár. Az illető, aki valaha nőként látta meg a napvilágot, ma egy férfival (!) él házasságban (!), ráadásul a kórházi személyzet beszámolója alapján kis kecskeszakállat is viselt, és megjelenése alapján csakis férfiként lehetett megszólítani.

Józsi, a legényanya az elhíresült magyar filmben

A fiatalember, aki nevét  eltitkolta a nyilvánosság előtt, előzőleg hormonokat szedett, hogy megjelenése férfiasabbá váljon. Körülbelül három éve esett át a melleltávolító műtéten az Egyesült Államokban, de valamiért úgy döntött, női reprodukciós szervei megmaradnak, ezzel mintegy „előkészítve” az utat a későbbi terhességnek. Az illető barátai szerint a fiatalember gyakran önkénteskedik olyan tinédzserek tanácsadásánál, akik bizonytalanok saját nemi identitásukat, nemi vonzódásukat  illetően. Az orvosi vizsgálat mindent rendben talált a terhességgel, tehát az illető elhagyhatta a kórházat.

Izraelben négyszázezer nő közül csak egy választja azt, hogy inkább férfiként szeretné tovább élni az életét, és a hírben szereplő az első, aki férfivá válása után esik teherbe. A férfivá operálás során ugyanis általában eltávolítják a női ivarszerveket, és (sebészi úton) hímvesszőt hoznak létre.

A sztori – hogy úgy fogalmazzunk –, több lábán is sántikál és több sebből vérzik. Hogyan eshet valaki teherbe, miközben férfiasító hormonokat szed? Miért dönt úgy, hogy meghagyja női ivarszerveit a hozzá tartozó ciklusos működéssel együtt? Ha pedig a saját neméhez (?) vonzódó férfival él együtt, akkor mi történt valójában azon az édes (?) éjjelen, mikor a magzat megfogant? Lehet, hogy csak alacsonyan szálltak az izraeli online sajtó felett aznap a kacsák?

 

Amidala hercegnő