Teagyáros apanapló terhesség kismama

Évi szerint fiú lesz az érkező gyermek, ezt ő a rosszulléteiből tudja. A lányokkal reggel rosszul volt, hányt egyet és kész, bezzeg a Marcival ugyanez az egész napos rosszullét volt.

Fogadjuk el szakértő véleményét, tehát kizárólag fiúnevekkel készülünk. Oldalbordám egy gyenge pillanatában azt találta mondani

„Panna nevét én választottam, így most te jössz!”.

Ezt én egy még gyengébb pillanatomban komolyan is vettem! Az világos volt, hogy a gyermek (fiú) neve B betűvel fog kezdődni, ebből logikusan és számomra teljesen egyértelműen adódott a Bendegúz név. Megformálódott bennem egy igazi kis gézengúz alakja, nem az Induljon a bakterházas, de megfelelően vagány. Miután a jelenlegi létszámból egyik sem egy tedd a sarokba és ott marad gyerek, így beleillik a csapatba ez a markáns név. Ráadásul, mivel ő lesz a negyedik csemete, növeljük a túlélési esélyeit azzal, hogy nem egy langyos nevet kap.

Egyszóval és nagy levegővel kivágtam a nejemnek a Bendegúz nevet, mire közölte velem, hogy azonnal felejtsem el, mert ő ismer a Marci óvodájában egy Bendegúzt, aki annyira csibész és akaratos, hogy azt ő nem akarja. Az az érvelésem, miszerint az nem a mi gyerekünk, és neki a más gyerekével semmi dolga, nem hatotta meg túlzottan. Ezután azzal próbálkoztam, hogy idéztem a klasszikusokat (pontosan):

„Panna nevét én választottam, így most Te jössz!”

- most akkor mi van? Igen, így gondolta, de akkor még abban a hitben volt, hogy Barnabást fogok mondani. Már miért mondtam volna Barnabást? Mióta kétágú vagyok, nem gondoltam arra, hogy bármelyik utódomat is Barnabásnak fogják hinni. Ezek után egy 15 perces marketing előadást volt szerencsém végighallgatni a Barnabás név előnyeiről, melynek csak az vetett véget, hogy mindez este 11-kor történt, és közölte velem, hogy természetesen további 4 órában tudja ecsetelni számomra a Barnabás név előnyeit, miközben a Bendegúz hátrányaiba még bele sem kezdett, de miután fáradt, ettől most megkímél. Ellenben reggelre kialussza magát, a rosszulléte és a szokásos reggeli teája elfogyasztása után simán tudja ott folytatni, ahol abbahagyta.

Úgy láttam, más taktikához kell folyamodnom, mert vesztésre állok az ügyben, így a gyerekeket is bevontam az ügybe.

Marci támogatta a Bendegúzt, de az ovistársa Bendegúz néhány nap múlva meglökte, ezért ő meglökte Mátét, aki meglökte a Lilit, aki sírni kezdett és mindnyájukat megszidta az óvó néni, ergo veszítettem egy szavazatot (nem mintha az oldalbordámat eddig bármikor is meghatotta volna a szavazatok száma).

Luca hajlandó mellém állni a Bendegúz ügyben, ha elérem, hogy hetente egy szerelmes filmet megnézhessen az elkövetkező félévben. Oké, itt sínen vagyunk, van üzleti érzéke a gyereknek (vajon kitől örökölte?!). Sajnos azonban ezt is buktam, mivel menet közben a Guszti névre kezdett tetszeni neki valami miatt, ettől a hírtől teljesen be Bód(i)ultam, nem akarok aranyesőt a kisfalumba JAJ!, akkor már inkább a Barnabás!

Panna a Bendegúz névre irányuló kérdésemre nemes egyszerűséggel közölte: NEM! Ismerem a legkisebb gyermekemet, nem fog változtatni a véleményén.

Nem állok nyerésre, de a feleségem nem hagyott magamra és ismét a megmentésemre sietett, felajánlotta opcióként a Bertalan nevet. Nagyapámat hívták Bertalannak, olyan igazi nagypapás, nagy hasú, kopasz, kék szemű, jólelkű, jóember volt. Igazán tiszteltem és szerettem őt.

Jelenlegi állás szerint a lehetséges fiúnevek:

Bendegúz
Barnabás
Bertalan

Ti melyiket választanátok?

(Évi megtiltotta ennek a kérdésnek a feltételét, de én bátor vagyok!)

Teagyáros

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?