Stacey Janion és Anthony Larby James nevű kisfiukkal
(Forrás: Facebook)

Egy nem mindennapi ragasztó segítségével sikerült teherbe esnie egy liverpooli angol kismamának, aki novemberben egészséges kisfiút szült. A ragasztó a már megtermékenyített petesejt megtapadását segíti elő az anyaméhben, és ezáltal nagyban megnöveli a lombikkezelések sikerének esélyét.

Stacey Janion 23 éves, és fiatal kora ellenére már négy éve kétségbeesetten várta, hogy teherbe essen, mindeddig hiába. Amikor kiderült, hogy vőlegénye, Anthony  spermiumszáma elégtelen a természetes fogantatáshoz, amelyre az esélyük  mindössze 1 százalék lett volna, a Liverpoolban található Női Klinikára utalták be őket. Ott széles körben használják az EmbryoGlue (magyarul embrió ragasztó) nevű svéd terméket, és ennek köszönhetően kiváló statisztikai adatokkal dicsekedhetnek a meddőségi osztályon.

Dr. Karen Schnauffer szerint, aki a liverpooli Termékenységi Központ embriológiusa a klinikán, már több ezer páciens köszönheti kisbabáját ennek az új kezelésnek, amit náluk rutinszerűen használnak.

„Az EmbryoGlue egy speciális ragasztókeverék, amibe belemártják az embriót közvetlenül azelőtt, hogy beültetnék az anya méhébe.  A keverék egy hyaluronan nevű vegyi anyagot tartalmaz, ami a megtapadás idejében természetesen is előfordul a méhben. Ez az anyag elősegíti azt, hogy az embrió a méh belső felszínéhez tapadhasson, hasonlóan ahhoz, mint amikor az olívaolajat a fülzsír lágyítására használják.

Az eddig kutatások azt sugallják, hogy az EmbryoGlue használata megemeli a teherbeesés esélyét. Mi 2012 júliusa óta használjuk rutinszerűen minden lombikos páciensünknél. Azóta 4669 páciens kapott a beültetéskor EmbryoGlue-t, és 2166-an terhesek is lettek.”

Minél nagyobb arányban sikeres egy lombikos beültetés, annál kevesebb megterhelő és drága beavatkozás szükséges ahhoz, hogy a termékenységi problémákkal küzdő párok szülők lehessenek. Ez Stacey és Anthony számára nagyon fontos, mert sok gyermeket szeretnének, Mindketten népes családból származnak, Stacey-nek négy testvére van. Már a kapcsolatuk legelején, öt éve  elhatározták, hogy maguk is követik majd a szülői példát. A modern technológia nélkül ez lehetetlen lenne számukra, de így elérhető lett. Első kisfiuk, James, 3,15 kg súllyal, mindössze öt órás vajúdás után, természetes úton született, az EmbryoGlue-nak köszönhetően.

Másutt

Forrás
 

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?