Egy minnesotai házaspár honlapján arra kéri az olvasókat, szavazzák meg, hogy elvetessék-e magzatukat, vagy megszülessen-e a baba, mert állításuk szerint ők képtelenek dönteni. A kommentelők nem kímélik őket.

A szavazás jelenlegi állása szerint a voksolók 79 százaléka szeretné, ha megszületne a gyerek, és 21 százalék gondolja úgy, hogy el kellene vetetni.

A szavazás december 9-ig tart, ez az asszony terhességének utolsó napja, amikor Minnesota államban legálisan végeztethető el az abortusz – és nem mellesleg két nappal előzi meg az állam abortusztilalmi törvényének életbe lépését.

A hozzászólók szánalmasnak nevezik a honlapot, van, aki úgy gondolja, az egész arra megy ki, hogy a házaspár 15 perc hírnevet szerezzen maguknak, mások pedig úgy vélik, ha megszületik a baba, örökbe kell adni, hogy esélye legyen a normális életre.

A leírás szerint a kismama, Alisha korábban már többször volt terhes: húszévesen abortuszon esett át, idén januárban és áprilisban pedig két tervezett terhessége végződött vetéléssel.

Tünde