Eredetileg úgy volt, hogy a barátnőm 17 éves „kisfiát” kellett volna bébiszittelnem pénteken a Szigeten, de aztán enyhült az anyai szigor, és Marci egyedül és a helperként tevékenykedő barátnőjével tapasztalhatta meg először, milyen a Sziget – felügyelet nélkül. Estefelé összefutottunk a Nagyszínpad környékén, lenyomtunk egy csocsópartit a gyerekekkel, fújtunk buborékokat a tömeggel, aztán mindenki ment a dolgára. Később kifaggattam a kamaszt, megkértem, írja le, milyen élményei voltak élete első Szigetén.

Nekem, mint kezdő fesztiválozónak fantasztikus élmény volt a Sziget fesztivál! Jártam már ezelőtt koncertekre és különböző zenei összejövetelekre, de egyik sem ért fel a fesztiválozással. Pontosabban a fesztivál életérzéssel. Ami valahol abban merül ki, hogy amint a fesztivál, tehát a Sziget területére lép az ember, egyből körülveszik az emberek, a programok, és mintha kiszakadna egy időre a valóságból.

Ami nagyon tetszett még a Szigetben, hogy itt az ember soha sincs egyedül. Ha egyedül érkezik valaki, mint ahogy én is tettem, akkor biztos akad társasága, merthogy szinte mindenki, aki a szigeten van, hirtelen a barátja lesz. Nagyon sok embert lehet itt megismerni és mindenki kedvesen fogad, merthogy itt mindenki azért van, hogy jól érezze magát és bulizzon az emberekkel! A szigeten nincs olyan, hogy valaki ilyen meg olyan zenét szeret, aki kilátogat, az minden zenére, jól érzi magát. Unatkozni pedig azt hiszem, lehetetlen. Bárhova is mentem, mindenhol volt program, vagy valaki, akivel lehetett egyet bulizni. Annyi látnivaló van a szigeten, hogy egy nap alatt képtelenség mindent megnézni!

Úgy gondolom, hogy a szülők félelme a Szigettel kapcsolatban alaptalan, ugyanis az emberre semmilyen veszély nem les. Az egész fesztivál nagyon jól van megszervezve. A Sziget egész területén vannak biztonsági emberek, és mindenhol ugyanúgy megtalálhatóak a helperek, akik folyamatosan éberen járnak, és figyelnek az emberek testi épségére (és emellett marha jó fejek). Arról nem is beszélve, hogy a Sziget egy gyorstalpaló angol tanfolyam, mert bárhova is mentem, csak külföldiekkel találkoztam. A drága jegyek miatt javarészt külföldiek vannak a Szigeten. De ez nem baj, mert nagyon kedvesek és érdeklődőek, és folyton csak azt hajtogatják, hogy mennyire szeretnek itt lenni nálunk. És hát ezt mindig jó hallani.

Amit talán fel tudok hozni negatívumnak a Szigettel kapcsolatban, hogy nemcsak a jegy drága, hanem a fesztiválterületen kapható ételek, italok ára is nagyon húzós. Viszont a fizetés nagyon gyors, mert egy feltölthető kártyával kell fizetnie az embernek. És ehhez a kártyához nagyon sok helyen van felöltőpult és információs pult. De azt kell mondanom, hogy az az élmény, amit ott kaptam, megfizethetetlen! A sziget Fesztivál az egyik legjobb élmény, amit valaha tapasztaltam és nagyon hálás vagyok, amiért részese lehettem ennek a fantasztikus dolognak!

Délelőtt hívtam a barátnőmet, aki suttogva, boldogan mondta: Marci még alszik. Hajnal fél négykor ért haza, és reggelig mesélte a kalandjait, elfáradt szegény. Mi a nyolc- és kilencéves gyerekeinkkel gyáván hazamenekültünk, amikor leszakadt az ég. De megvolt a Korn, a „játszópark”, és vattacukrot is kaptak, ha már Málninak is vettem hétfőn. Igaz, ez már csak feleakkora volt, mint az övé

Tünde

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán. Tetszik?