Tisztelt Szerkesztők! Kedves Tünde és Vakmacska!

 Hivatkozva a 2014. augusztus 22-én, a Bezzeganya portálon megjelent Leüvöltötték a fejemet az Államkincstárban írásra, az alábbiakban küldöm a Magyar Államkincstár álláspontját.

 A Magyar Államkincstár Budapest és Pest Megyei Igazgatósága Dr. F. K. Ágnes 2014. augusztus 21-én beérkezett panaszát soron kívül megvizsgálta és még azon a napon megválaszolta az érintett hölgynek. Az Igazgatóság elnézést kért Dr. F. K. Ágnestől az őt ért kellemetlenségért. Az ügyfélszolgálaton várakozók létszáma egyidejűleg meghaladja a 60 főt, akiket kollégáink minden esetben legjobb tudásuk és felkészültségük szerint szolgálnak ki.

A Kincstár mindent megtesz annak érdekében, hogy a családtámogatási ügyfélszolgálaton várakozó ügyfelek a lehető leghamarabb és hatékonyan intézhessék ügyeiket. Az ügyfélszolgálaton gyermeksarok, a legkisebbek részére pedig külön intim- és pelenkázó szoba került kialakításra.

Tisztában vagyunk vele, hogy nem könnyű pici babával, vagy több gyermekkel ügyeket intézni, ezért a családtámogatási ügyeket elektronikus, illetve postai úton is be lehet nyújtani. Elektronikus úton: ügyfélkapus regisztrációval rendelkező ügyfelek saját családtámogatási igényeiket tudják benyújtani. Az elektronikus ügyintézésre a https://eugyfel.allamkincstar.gov.hu oldalon van lehetőség. Postai úton a lakóhely szerinti megyei igazgatóságok címére lehet benyújtani a kérelmeket (az adott ügyhöz szükséges nyomtatványok letölthetőek a www.allamkincstar.gov.hu oldalról).

További elérhetőségeink: budapesti ügyfeleink a 06-1-452-29-10 telefonszámon kérhetnek tájékoztatást, az egész ország területéről hálózaton belüli díjjal hívható ügyfélszolgálatunk a 06-30-344-0045, 06-70-460-9005, 06-20-881-9535 telefonszámokon. Írásos kérdésekkel postai úton az Igazgatóságok postai címén, az info@allamkincstar.gov.hu e-mail címen vagy a Kincstár honlapján található üzenetküldő felületen keresztül léphetnek kapcsolatba munkatársainkkal.

Üdvözlettel: Kozma Zsuzsanna, sajtókapcsolatokért felelős referens

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán. Tetszik?