Életének 92. évében, szombat délután elhunyt Szöllősy Irén Jászai-díjas bábművész, kiváló művész - közölte a művész családja vasárnap, tudtuk meg az origo híradása alapján.
Gyerekként a Futrinka utcát néztem nagy lelkesedéssel, meg a Zsebtévében Bunyós Bálintot. Amikor a lányom volt kicsi, akkor Marcipán Cica történetét követte határtalan rajongással. Marcipán Cicát Gábor Éva íróval közösen Szöllősi Irén lánya, Zsámár Kati, és veje, Gay Tamás állította színpadra. Elmondható tehát, hogy a hatvanas évektől napjainkig ismerték-szerették a gyerekek, azelőtt Cica-Micának, később Marcipán Cicának írtak levelet.

Kép: www.zeneszinhaz.hu

Már megbeszéltük Zsámár Katival az interjút, csak technikai akadályok miatt csúszott. Tudtam tőle azt is, hogy kilencvenen túl már Cica-Micának sem könnyű az élet, és tudtam, nagy szeretettel veszi körbe a család, megteszi, amit lehet. Most itt hagyott bennünket.

Hangját, gesztusait, mosolyát őrzik a filmek, a hangfelvételek, és a sok-sok felnőtté vált vagy mai gyerek emlékezete. Nem felejtjük.

 

Vakmacska