Már megint rádiót hallgattam. Nem menekültök, elmesélem, mi volt a téma. A hallgatók tippeket adhattak arra, hogyan is lehet gyorsan, könnyen teherbe esni. Ok, a „szexelni kell” nyilván nem a legfantáziadúsabb válaszuk volt. Mint azt Mátyás király meséiből jól tudjuk, a világon orvosból van a legtöbb. Ez nyilvánvaló, főleg egy olyan témánál, ahol mindenki hajlamos azt hinni, hogy ha neki pikk-pakk gyereke lett pár kufircolás után, akkor mindenkinek meg tudja mondani a frankót. Volt a javaslatok között akupunktúra, önmegtartóztatás utáni akció, zellerfogyasztás, és csak a műsoridő szabott határt a további remek ötletek áradatának.

Hogy miért is osztották az észt a kedves hallgatók? Hát egyenesen az Egyesült Királyság új sztárpárjának, a legújabb celebeknek a hercegi párnak ment az információ. Képzelem, amint William izgatottan várja, hogy elkészüljön a hanganyag fordítása, és rohan át Kate-hez. Megvan! A magyarok megoldották! Itt van zeller, vágódj hanyatt, anyjuk!

De komolyan. Szerintetek milyen érzés lehet, ha egy világ csámcsog a nemi életeteken, és nemcsak az anyósod méregeti havonta a hasadat, hogy gömbölyödik-e, hanem a világsajtó is rendre beszámol ezzel kapcsolatos véleményéről? Szerintem már az anyós is elég frusztráló lehet. Meg aztán szerintem királyi vér ide vagy oda, elég gáz, ha a 21. században egy pártól elvárják, hogy az esküvő után 1 éven belül kalapáljon össze egy utódot. Jó, hogy a nászéjszakájuk bizonyítékait nem hozták nyilvánosságra.

Bevallom hősiesen, hogy én amúgy az egész királyi esküvő és kapcsolódó médiacirkuszból kimaradtam. Nem láttam a TV-ben, nem követtem a neten, még az ezzel foglalkozó cikkekre sem kattintottam. A címekből – és férjemtől – értesültem Pippa Middleton fenekéről, és egyik héten a hercegnő súlyát, másikon meddőségét, harmadikon terhességét nyomják főcímként az arcomba.

Milyen lehet így élni? Én egyrészt nem értem, miért a nagy érdeklődés a nagyközönség részről, másfelől nem tudom, hogy lehet ezt elviselni napi szinten, ha rajtad csámcsog a sajtó. Az biztos, hogy nem irigylem.

És ha teherbe akar esni… tőlem ne várjon tippeket. De ti azért adhattok neki párat, ha gondoljátok.

 

Center