Pirilány terhesnapló terhesség kismama

Köszönjük szépen a jelentkezéseket a terhesnapló-írásra! Kettőt választottunk belőlük, így ismét párhuzamosan olvashatjátok két, közel azonos terhességi héten járó kismama naplóját hétről hétre. Szerdánként Pirilány osztja meg várandósságának eseményeit. Az ő bemutatkozóját olvashatjátok.

Lelkes zugolvasója vagyok a Bezzeganyának évek óta, és most vettem a bátorságot, hogy terhesnaplóba kezdjek, íme, a bemutatkozóm.

38 éves vagyok, második babánkat várom, a 17. hetet töltöttem be hétfőn.

Első várandósságom teljes nyugalomban, harmóniában telt, mással sem voltam elfoglalva, csak a pocakom simogatásával és a babaszoba dekorálásával. A szülésre mint kötelező rosszra tekintettem, amin így, vagy úgy át kell esni. Lányunk 37+0-ra született végül császármetszéssel, mert elfolyt a magzatvizem, fájásaim sem voltak, éretlen volt a méhszáj. Nem volt komplikáció, nem éltem meg traumaként, de most tudatosan készülök egy VBAC-re (császári utáni hüvelyi szülésre).

Történetem egyik érdekessége, hogy húgommal egyszerre vagyunk kismamák, tíz nap van köztünk körülbelül.

Furcsa játékot játszik velünk a sors, ugyanis tavaly nyáron húgom első várandóssága elhalt a 7. héten. Hétfőn a műtétre kísértem, csütörtökön pozitívat teszteltem... De pár hét elteltével, szintén a 7. héten elhalt az én spontán fogant ikerterhességem is. Mindig is szoros volt a kapcsolatunk, de ez a tragédia még közelebb hozott minket egymáshoz, nem telik el úgy nap, hogy ne beszéljünk egymással, így ha nem bánjátok, párhuzamosan róla is írok majd egy-egy posztomban.

Az eddigiekről:

A missed ab. utáni nyolc hónapot, mint valami eszelős mással sem töltöttem, csak az okokat kerestem. Mindenféle kivizsgálást elvégeztettem, ami vetélést okozhat. Legalább nyolc különböző orvostól hallgattam meg, higgyem el semmi baj velem, legyek türelmes és jönni fog a következő baba. A türelem sosem volt erősségem… Hőmérőztem, ovuteszteltem, időre szexeltem, majd amikor belefáradtam az egészbe, letettem a hőmérőt, elfogyott az ovu teszt és egy kicsit feladtam. Június elején visszamentünk Gyulára a férjemmel egy hosszúhétvégére megmutatni két és féléves kislányunkat a helyet, ahol a szerelmünk kezdődött 2013 nyarán. A család, a barátok persze ugrattak:

„Majd Gyuláról hazahoztok egy Gyuszikát!”

A hónap végén már kezemben tarthattam a pozitív tesztet.

Szóval izgalmas volt a múlt év is, az idei és a jövő év is az lesz, már csak amiatt is, mert a héten eladtuk a lakásunkat és építkezésbe kezdünk... Remélem, velem tartotok!

Folyt. köv.

Pirilány

 

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?

A Bezzeganya blog a Disqus kommentrendszert használja. Ha te is szeretnél hozzászólni, és még nincs regisztrációd, itt találsz segítséget hozzá>>> A Disqus használatáról, beállításairól pedig itt írtunk>>>