egyéjszakás kaland párkapcsolat gyermekvállalás leányanyaHa itt az idő s „megfogták” az apajelöltet, a tettek mezejére kell lépni, hölgyeim!

Szokványos történetnek indult. Vezető beosztásban dolgozó mérnök srác jól szituált szülők elkényeztetett leánygyermekének – hívjuk Reginek – kezdett el udvarolni. Regi a diplomamunkáját írta a mérnök srácnál, aki beleszeretett a szőke, a fiúk terén minimális tapasztalattal sem rendelkező lusta szépségbe. Bizony, a 24 éves végzős lány még szűz volt, azt sem tudta, mi fán terem a szex. A fiú bevezette, Regi pedig rákapott az ízére, bár csak a szigorúan klasszikus formákig jutottak, újat kipróbálni már nem akart. Ennek ellenére sülve-főve együtt voltak, egy párt alkotva élték a fiatal szerelmesek életét – olvasták egymás gondolatát. Megházasodtak, gyerekeik születtek s éltek amíg meg nem haltak – folytatódhatna így is a mese, de nem így alakult.

Összeköltöztek, Regi egy fuvarozó cégnél helyezkedett el, ő lett az ügyeletes mindenes. Munkájával elégedettek voltak, de hiába volt ő az, aki mindent elintézett s legtovább bennmaradt, valahogy sehogy sem tudott feljebb lépni a ranglétrán. Ennek ellenére a fiataloknak anyagi gondjaik nem voltak – Tamást s Regit is mindenben vastagon támogatták a szülők is – így közösen költöztek be a lány első kerületi lakásába. Az exkluzív külföldi nyaralások közötti idő teniszezéssel és vitorlázással telt, de közben Reginek egyre nehezebbé esett megélni saját szexualitását, beszélni pedig nem óhajtott róla – illetve beszélt, de Tamás ezt kapta mindig válaszul: „ilyen vagyok, ha nem tetszem, költözz el”. Végletekig ragaszkodott makacs álláspontjához, nem akart házasodni, s gyermeket szülni sem.

Miközben teltek az évek – s karácsony gyakrabban volt az életükben mint szeretkezés – Tamás próbált alkalmazkodni a helyzethez, de nem értette, miért viselkedik Regi ennyire elutasítóan vele. Bár miután háromszor is megkérte a kezét s mindháromszor elutasítást kapott válaszul, gyanút foghatott volna. De menthetetlenül szerelmes volt Regibe, ragaszkodott hozzá, bármi áron. Nem volt nagyobb vágya annál, mint, hogy Regit feleségül vegye, s az időközben közös kertes kisvárosi sorházra váltott lakásuk gyerekzsivajtól legyen hangos – ritka, hogy egy negyven felé közelítő férfi akarja, a harmincon pedig bőven túl lévő nő elutasítja ezt. Pedig ez volt a helyzet. Regi ilyen volt, ő inkább a munkába temetkezett, Tamás kétségbeesett jelzéseit és kiáltásat ekkor ő már nem hallotta. Hiába voltak együtt ekkor már kilenc éve, barátokká váltak az együtt töltött közel egy évtized végére, a szerelmespár-érzés a múlté lett. Majd egy fekete bombázó képében egyszercsak becsapott a mennykő.  

Tamás nem habozott, felszállt az üres állomásra épp befutó gyorsvonatra, s megtalálta a számítását, a viharos testi-lelki szerelemben minden vágya teljesült. Gyönyörű esküvő után nemrég kislánya született. Regi évekig nem tudott napirendre térni afelett, hogy élete első férfija elhagyta. Kapcsolatból kapcsolatba vergődött, majd a közel negyvenéves nő egyik egyéjszakás kalandján terhes lett.  Megtartotta és megszülte. Egyedül. A férfi lelépett, nem akarta látni szerelme gyümölcsét. Regi családról alkotott elképzelései – szülei elkeseredése mellett – így kerültek egyik pillanatról a másikra a szemétbe. Így miközben Tamás kislánya épp az APPPPPA szót gyakorolja nap mint nap, Regi kislánya ezt a szót soha sem fogja tudni senkinek sem kimondani. Pedig ahogy Halász Judit is énekli:  „…a gyerekek nem csak az anyukáké, apa is kell nekik…”

 Tamás

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán. Tetszik?