Egyre bővül azon kórházak száma, ahol az influenzajárvány miatt látogatási tilalmat vezettek be. Van, ahol teljes a tilalom, és van, ahol részleges, csak egy-egy osztályon tilos a látogatás. Íme, az aktuális táblázat.

Anyukák beszámolói szerint van olyan kórház, amelyikben a szülésre sem mehet be hozzátartozó, van, ahol a védőoltás meglétéhez kötik az apás szülést, és van, ahol minden további nélkül beengedik apukát a szülésre a látogatási tilalom alatt is (esetleg megfelelő védőöltözetet kérnek). A szülés után viszont általában a kispapa sem mehet az újszülött közelébe, ha az adott kórházban bevezették a tilalmat.

Én novemberben, decemberben és februárban szültem, szerencsére egyszer sem volt influenzajárvány, a látogatás folyamatos volt. Mindig kíváncsi voltam arra, hogy aki belecsúszik a szülésekor látogatási tilalomba, hogyan éli meg? Jó, hogy nem mászkál be boldog-boldogtalan a kórházba, vagy ijesztő, hogy „magára marad” a friss kismama?

Volt, akinek a párja nem mehetett be a szülésre sem? Ő hogyan élte meg? Meséljetek!

Tünde

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?

A Bezzeganya blog a Disqus kommentrendszert használja. Ha te is szeretnél hozzászólni, és még nincs regisztrációd, itt találsz segítséget hozzá>>> A Disqus használatáról, beállításairól pedig itt írtunk>>>