takarítás gyerek

Ma reggel jó korán nekiálltam a házimunkának, egy olyan nagyon nagytakarítást terveztem. Mondtam is rögtön a másfél éves kislányomnak, hogy, na, ma nagyon szépen megcsináljuk a lakást.

 Általában azon szokott sok időm elúszni, hogy folyton felhív valaki, jön egy üzenetem, egy e-mail-em, akkor felkapom a telefont, de ha már a kezemben van, megnézem a Facebook-ot is, stb. Na, ma irtó mázlim volt, mert nem keresett a kutya se. Legalábbis délig nem, amikor is rájöttem, hogy a kislányom lehúzta a telefonomat a töltőről, valószínűleg közvetlen azután, hogy felraktam.

Milyen okos kislány, tudtam én, hogy fog segíteni!

Gondoltam, itt az ideje a tavaszi dekorációt kicserélni a nyárira, bepakoltam a spájzba az aranyesőket, tulipánokat és kisnyuszikat, kivettem a pálmafás, ananászos, vitorláshajós cuccokat. Kislányom addig szépen csendben eljátszott, gondoltam, meglesem, mit csinál. Sokat ügyesedett, mert sikerült neki egyedül kihúzni a konyhai kihúzhatós szekrényt és kiszórt a földre egy csomag spagettit és 250g porcukrot. 

Hirtelen azt se tudtam, hogy álljak neki, csak azt hogy villámgyorsan fel kell takarítanom, mielőtt széthordja a lakáson. Spagettiket kézzel, porcukrot porszívóval.  Gondoltam, majd mondom neki, hogy jó, hogy nem a kristálycukrot, mert kristályszívóm nincs, csak porszívóm! Hahaha!

Ennyi eszem csak nekem lehet, de véletlenül nyitvahagytam a spájz ajtaját, ahol kislányom eközben megtalálta a nagyfiam 100 darabból álló nagyon pattogós gumilabda gyűjteményét és kiborította, mindenhová jutott belőle, de leginkább az ágyak és szekrények alá.

Ez a kedvencem, mikor csúszhatok, mászhatok minden alatt. 

Sebaj, hamar  kész lettem. Kár, hogy ez idő alatt a Kisdrágám kezébe került egy ajándékcsomag, amit a barátnőjétől kapott és mi tagadás el is felejtettem, hogy van benne egy flamingós pecsételő, vagy bélyegző, vagy mifene.

Na, többet nem fogom elfelejteni. Igazán büszke lehetek, mert ő már pecsételni is tud! Kár, hogy a szőnyegre, a földre, a falra és a kezére! A papírt sajnos nem találta meg.

Itt adtam fel!!! 4 óra kemény munka után rosszabbul nézett ki a lakás, mint előtte!

Délután hívott a nagylányom, hogy hogy vagyunk. Elmeséltem. 1 óra múlva nálam volt és elvitte a kicsit egy tanyára. Szuper dolog testvérek közt ez a 23 év korkülönbség, csak ajánlani tudom, haha!

2 óra alatt kész lettem mindennel és még ide is meg tudtam írni a napomat!  Nem panaszkodásként, hanem viccként! 

Csakanya