óvodások óvoda óvónő

Egy kétségbeesett édesapától kaptuk az alábbi levelet, melyben jogi segítséget szeretne kérni a gyermeke óvodájában tapasztaltak miatt.

„Tisztelt Bezzeganya szerkesztősége!

Azzal a kéréssel fordulok önökhöz, mint szülő, mert minden más szervezet elhajtott, hogy tudnának-e nekem segíteni, hogy kihez tudnék fordulni jogi segítségért.

A történetünk: egy budapesti óvodába jár a gyermekünk, ahol nagy gondok vannak. Eddig is egyértelmű volt számomra, hogy az egyik óvónő direkt megbetegíti a gyerekeket, hogy ne kelljen velük foglalkozni. Azzal, hogy nem foglalkozik velük, nem tudok mit tenni, mert ezt nehéz bizonyítani.

Most viszont két dolog is a tudomásomra jutott sajnos: a közös fényképezéskor a sapkát engedi, hogy minden gyerek fejére feltegyék. Úgy, hogy hetek óta fejtetű van a csoportban, amit nem jelentettek a védőnőnek. Ezen felül még egy kézzelfogható bizonyítékom van arra, hogy direkt betegíti meg a gyerekeket.  ( A felháborodásunk hatására kint volt szerdán a védőnő.)

Kedden délelőtt folyamán az egyik csoportot úgy zavarta ki az udvarra ,hogy nem vehettek fel kabátot, illetve a benti ruhájukban kellett kimenniük 10 kört futni az udvarra a -4 fokba. Minden szülő fel volt háborodva, de csak páran mernénk jogi lépést is tenni, mert a többiek félnek a retorziótól.

Szerda reggel beszéltem az óvoda vezetővel, aki azt mondta, kivizsgálja az ügyet.

A feleségem bent volt személyesen is az óvodában, ahol a karbantartó volt a hivatalos tanú, aki látta a gyerekeket kint kabát és sapka nélkül. A szülök megkérdezték a gyerekeket, és mindenki az állította, hogy ki kellett menniük a hidegbe futni.

Ennek ez az egyik következménye, hogy mint szülő mindent megteszek a gyerekem védelméért, ezért fordulok önökhöz, hátha önök tudnak nekem segíteni, hogy milyen jogi lépést kell tennem a helyzet megoldására.

A gyerek egészségügyi állapota tegnap délutánra romlott, és ma már az orvosnál fogunk kikötni. Nem részletezném, de nincsen jó állapotban.

Segítségüket előre is köszönöm

Zs.

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?