Április 19-én kezdődött a büntetőpere annak a 26 éves holland nőnek, aki évekig rejtegette négy megölt újszülöttje tetemét házának padlásán egy bőröndben.

A 24 éves Sietske H. fogorvosi asszisztensként dolgozott. Munkaadójának feltűnt, hogy az évek során rendeszeresen meghízott, majd néhány nap szabadság után jóval soványabban tért vissza dolgozni. A fogorvos értesítette a rendőrséget, és 2010 augusztusában fény derült a szörnyűségekre.

A lány egyedülálló, szüleivel és testvérével lakik egy kis faluban, környezete állítólag semmit nem vett észre a négy terhességből és az otthonszülésből. A lány eleinte azt mondta a rendőrségnek, hogy béranya volt, és örökbe adta a gyermekeket, akik 2003 és 2009 között születtek. A három kislánynak és egy kisfiúnak utólag nevet is adott.

A tárgyalás során Sietstke H. elmondta, hogy bár a szülések fájdalmasak voltak, igyekezett csendben maradni, hogy a szomszéd szobában lévő húga ne vegyen észre semmit.

A szülések után az újszülötteket megfojtotta (egyet párnával, hármat pedig kézzel), szemeteszacskóba helyezte, azt pedig bőröndbe csomagolta. A bőröndöket a padláson tárolta, ahol a saját dolgozószobája volt. A kellemetlen szagokat dezodorral próbálta elnyomni.

Az ügy nagy botrányt váltott ki a kis faluban, a család azóta el is költözött. Sietske H.-t kriminálpszichiátriai intézet vizsgálja. Ügyvédje szerint talán nem is szült négyszer, és nem ölte meg a gyerekeket, lehetséges, hogy azok halva születtek.

Az ügyészség 12 év szabadságvesztés kiszabását kérte.

 

Forrás: www.ad.nl

Deborah