Öt évvel ezelőtt néhány baráti családdal a hegyekben szilvesztereztünk egy Boróka nevű panzióban. A gyerekek többsége 3-7 éves korú kislány volt. Fiús anyaként ekkor csodálkoztam rá először, hogy mennyivel másabb az ő világuk! Nem rosszabb vagy jobb, csak nagyon különböző. (A kislányok bábszínházi előadásában a póniló szereplők sminkelésről beszélgettek, a szavak harmadát szerintem, az enyémek nem is értették. A mi kedvenc időtöltésünk akkoriban még a kukáskocsik követése, útjavítási munkálatok szemmel tartása, meg persze Villám McQueen és a transzformerek voltak.)

A fiúk hamar feloldódtak és többnyire egy Boróka nevű kislánnyal fogócskáztak, bohóckodtak. A pár nap alatt minket is „megfogott” ez a csöppség. Egyszer, néhány év múlva, akár nekünk is lehetne Borókánk! Bálint, Botond, Boróka. Milyen dallamos a hangzása! És valahogy szinte észrevétlenül, kezdetben csak viccesen, majd már megszokásból, két gyermekünket három néven szólítottuk: Bálint, Botond, Boróka, gyertek vacsizni!

Idővel már tudtuk, hogy nem lesz Boróka, anyagilag bőven elég két gyerkőc felnevelése is. A Bálint, Botond, Boróka megszólítás viszont maradt. Aztán két-három év elteltével váratlanul kiderült, hogy valaki mégiscsak érkezik hozzánk. Akár terveztük, akár nem, már úton van! Az ultrahangon azonban kérdeznem sem kellett, annyira egyértelmű volt, hogy a mi Borókánk középtájon bizony 2-3 cm-rel hosszabb a többinél! A fiúknál ettől a hírtől szertefoszlott a kialakulóban lévő csöppnyi féltékenység is. Megszavaztuk/ták a kis jövevény nevét: ő lett Zsombor. A világ egyik legtündéribb, minden vonásában, mozdulatában igazi kisfiúja, aki mindannyiunkat az ujja köré csavar. Dehogy akarnánk már kislányt!

Utólag is boldog szülinapot ennek a mindig kacagó, eleven, igazi kis szeretetgombócnak, akinek egész lénye boldogságot sugároz! És majdnem elfelejtettem: Isten éltesse neve napján azt a varázslatos kislányt is, hiszen a mi legkisebb királyfink a Boróka napot választotta világrajöveteléhez!

Orsolya

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?