31. hét

Húsvétoltunk
 

Eltelt a húsvét, pedig még csak most lett vége a karácsonynak. Igazából büszke vagyok magunkra, mert a helyzetünkhöz képest azt hiszem, sikerült kihozni magunkból a maximumot. Lettek kis nyuszis díszek, barkánk tojásokkal díszítve, és még tojást is festettünk és dekupázsoltunk. Ez utóbbit most csináltam először, mint kiderült, sokkal egyszerűbb, mint hittem, a végeredmény pedig nagyon mutatós.

Megfőztünk, megcsináltam a hagyományos családi húsvéti salátát, sonka is volt és minden finomra is sikeredett. Szombaton mi voltunk a vendéglátók, anyósom jött át ebédre, vasárnap mi mentünk az én szüleimhez, viszont a hétfő csak a miénk volt. Csináltunk is egy kis programot, elmentünk a Vasúttörténeti parkba az ott megrendezett családi programra. Nagyon élveztük, volt ott minden, ami kell: kézműveskedés, vonatok, kerti kisvasút, játszótér és állatsimogató is. Kissé ugyan szervezetlen volt az én szememben, de reméljük, levonják a megfelelő következtetéseket, és jövőre már sokkal jobb lesz.

Megint beteg a gyerek
 

A jó kis hétvégének meg is lett az ára, megint beteg lett a Nagy. Méghozzá talán most lett a legbetegebb, mióta megszületett, nagyon magas láza van, nem eszik, és a szokotthoz képest is sokkal bújósabb. Igazából már kedden láttam, hogy valami nem stimmel, de bebeszéltem magamnak, hogy csak fáradt, mert a hosszú hétvége nagy részében elmaradt a délutáni alvás. Akkor szokott kifejezetten nyűgös lenni, ha valami kitörni készül rajta. Reggel már sírva is kelt, és szépen megindult a hője felfelé, ami lázcsillapítás mellett is 39 fok körül mozgott. Ma elszaladtunk vele az orvoshoz, mert a láza nem akart csökkenni, és egész nap gyakorlatilag semmit nem evett. Kaptunk antibiotikumot, mert nagyon csúnya szegényemnek a torka, reméljük, ez hamar hatni fog és gyorsan kilábalunk az újabb betegségből.

Még mindig farfekvéses a baba
 

Azért az utolsó kötelező ultrahangra sikerült eljutnom, bár nagyon úgy nézett ki, hogy nem fog összejönni, de végül a férjemnek sikerült itthon maradnia a beteg gyerekkel és én el tudtam szaladni arra a fél órára. Tanulságos volt az ultrahang, még akkor is, ha csak szó szerint három perc volt az egész. Mikor megkérdeztem, hogy még mindig a fején van-e a lába, akkor mondták, hogy persze, ez egy tipikus farfekvéses tartás, nincs min meglepődni, kérdezték, honnan tudom. Mondtam, hogy nemrég voltunk babamozizni, és akkor láttuk, hogy így fekszik, és hát emiatt sem lett egy jó képünk se. Viszont valahogy mégis másképp tarthatta magát, vagy ilyen sokat számít, hogy más mért más gépen, mert most sokkal nagyobb súlyúnak mérték, mint a mozin: most 1740 gramm, másfél héttel ezelőtt 1370 gramm volt. Viszont megerősítették, hogy egy nagyon hajas babát várunk, biztosan nem lesz kopasz, aminek nagyon-nagyon örülünk.

Krikett

Bezzeganya az Instagramon!

Ha szereted a humort, a vicces képeket, Insta-oldalunkon terhességgel, gyerekneveléssel, anyasággal, családdal kapcsolatos, szórakoztató tartalmakat találsz. 

Ha van Insta-fiókod, követheted is a Bezzeganyát>>>

Családtervezés, terhesség, szülés, gyereknevelés, egészség-betegség, szórakozás – ezekben a kategóriákban témánként tudsz böngészni a tartalmaink között. Kövesd a Bezzeganyát a Google+ -on is!

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?