szolgálati közlemény komment moderálás

Először is szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy a vélemény-nyilvánítás nem arról szó, hogy a másikat lehülyézed és sárba tiprod csak azért, mert szerinted nem úgy vannak a dolgok, vagy mert nem értesz egyet vele. Természetesen mindenkinek joga van a saját véleményéhez és annak megfogalmazásához, de ahhoz nincs joga, hogy ezt mások kárára tegye. Mostantól moderátor fogja ellenőrizni a megjelent kommenteket, és kíméletlenül gyomlálni fogja azokat a hozzászólásokat, amelyek nem felelnek meg a moderációs szabályzatnak. 

Különös figyelmet fogunk azokra a posztokra fordítani, amelyek szerzője saját nevével vállalta fel pozitív vagy negatív véleményét. Természetesen ebben az esetben is lehet egyet nem érteni a szerzővel, de a stílusra jobban fogunk figyelni, szigorúbb lesz a moderálás. Bizonyos dolgokat kifejezetten törölni fogunk, pl. a poszt valóságtartalmának megkérdőjelezése, rágalmazás, stb.

Mielőtt felhúzná magát ezen bárki is: a célunk nem az, hogy óvó néniset játsszunk, és a nekünk nem tetsző kommenteket eltüntessük. A cél csupán annyi, hogy a beszélgetések kulturált, normális mederben folyjanak. Hogy ne félve kelljen beküldeniük az olvasóknak a posztjaikat, és attól rettegni, hogy a tisztelt közönség apró darabokra szedi őket. A rendszeres moderálást elsősorban az ő védelmükben fogjuk folytatni - de természetesen az összes kommentelő érdekeit szem előtt tartjuk.  

Azok a felhasználók (függetlenül attól, hogy régi motorosok vagy újak), akik rendszeresen arra használják a Bezzeganya felületét, hogy romboljanak, másoknak beszólogassanak, személyeskedjenek, illetve sorozatosan megszegik a moderálási szabályzatot, feketelistára kerülnek, azaz nem szólhatnak többet hozzá a posztokhoz. Aki eddig is tudott normális módon kommunikálni, annak ez a szabályozás nem jelent változást. Az új rendszernek köszönhetően remélhetőleg a posztok után értelmes, építő jellegű beszélgetések alakulnak majd ki.

És akkor lássuk a „hivatalos” moderálási szabályzatot.

A Bezzeganya kommentszolgáltatás feladata kizárólag az internet-felhasználók által írt hozzászólások tárolására és nyilvánossághoz való közvetítésére terjed ki.

A felhasználó tudomásul veszi, hogy az Bezzeganya blog tulajdonosa és üzemeltetője nem köteles ismerni a kommentek mindenkori, aktuális tartalmát, de amennyiben bárki felhívja a figyelmét egy, a felhasználási feltételeket vagy törvényt sértő tartalomra, a 2001. évi CVIII. törvény 10. § és 13. § rendelkezéseinek megfelelően az üzemeltető eltávolítja azt.

A felhasználó a bezzeganya@bezzeganya.hu emailcímen jelezheti a Bezzeganya szerkesztőjének a jogsértő vagy felhasználási feltételeket sértő tartalmat. Az eset súlyától, illetve rendszerességétől függően a Bezzeganya moderátorainak jogában áll a jogsértő vagy felhasználási feltételeket sértő hozzászólást tévő felhasználó kommenteléshez való jogát megszüntetni és az egyébként a feltételeknek megfelelő hozzászólást is törölni.

A kommentek nyilvánosak, azokat bárki láthatja. A nem regisztrált felhasználók csak olvashatják a kommenteket, a regisztrált felhasználók nézeteiket, véleményüket, gondolataikat a jelen felhasználási feltételekben szabályozott módon tehetik közzé.

Bárki, aki a Bezzeganya blogban kommentel, egyúttal elfogadja és tudomásul veszi a jelen felhasználási feltételekben meghatározott szabályokat. A Bezzeganya kommentszolgáltatásait a felhasználók saját felelősségükre veszik igénybe.

A Szolgáltató fenntartja magának a jogot, hogy minden további értesítés nélkül törölje azon felhasználókat, akik bármely más személy nevével, képmásával, e-mail címével vagy más személyes információjával visszaélnek, különösen, ha a felhasználó által a Bezzeganya kommentszolgáltatáson keresztül megjelenített tartalom:

- védjegyet sért,
- mai vagy történelmi – magyar vagy külföldi – közszereplő, közismert ember neve, kivéve, ha ez a - felhasználó anyakönyvezett neve,
- más személy jogos és méltányolható érdekeit sértő név,
- obszcén vagy trágár kifejezés,
- rasszista, mások vallását, nemzeti, nemzetiségi, szexuális vagy politikai és világnézeti hovatartozását - gyalázó, sértő kifejezés és magatartás,
- burkolt vagy nyílt reklámhordozónak tekinthető.

Beleegyezel abba, hogy felelősségteljes magatartást tanúsít, és más felhasználókkal és tagokkal szemben tiszteletteljesen viselkedik.

Ezen feltételek elfogadásával beleegyezik abba, hogy a szolgáltatást nem használja más tagok zaklatására, rágalmazásra, becsületsértésre, az emberi méltóság és az egyenlőség alkotmányos elvének megsértésére vagy más módon más felhasználók személyiségi és egyéb jogainak megsértésére. A Szolgáltató fenntartja a jogot, hogy törölje azokat a kommenteket vagy korlátozza azokat a felhasználókat, illetve felfüggessze azokat a funkciókat, akik vagy amelyek használatával más egyéneket zaklattak a szolgáltatáson keresztül megjelenített tartalmakkal vagy bármely más nyilvános felületen vagy módon.

A felhasználó teljes mértékben felelős azért a tartalomért, amit a Bezzeganya kommentszolgáltatásán elhelyez és a Bezzeganya felületén megjelenít, ideértve, de nem kizárólagosan a fényképeket, személyes adatokat, közzétett tartalmakat – és bármely tartalom következményeit is.

A Szolgáltató automatikusan nem ellenőrzi a felhasználók által elhelyezett, megjelenített, közzétett tartalmakat. A Szolgáltató, mint közvetítő szolgáltató nem felelős a továbbított információért.
Ön megértette és hozzájárul ahhoz, hogy a Szolgáltató minden értesítés nélkül eltávolítsa az olyan anyagokat, vagy anyagokra történő hivatkozást (linket), amelyeket a kizárólagos döntési jogkörében jogellenesnek, más személyiségi jogába ütköző, tisztességtelennek, fenyegetőnek, becsületsértőnek, rágalmazónak, obszcénnek vagy egyébként kifogásolhatónak talál.
Ön megértette és hozzájárul ahhoz, hogy a Szolgáltató minden értesítés nélkül eltávolítsa az olyan anyagokat vagy anyagokra történő hivatkozást (linket), melyek megsértik vagy megszegik bármely fél szellemi alkotáshoz fűződő jogát, szerzői és szomszédos vagy egyéb tulajdonosi jogát vagy a jelen felhasználási feltételekben foglalt rendelkezéseket. Ezekben az esetekben a Szolgáltató minden értesítés nélkül törölheti a  a kommentet és korlátozhatja a felhasználót.

A jogellenes vagy jogosulatlan tevékenységek magukba foglalják például - de nem kizárólagosan - az alábbiakat:

  • A Szolgáltató számítástechnikai rendszerébe történő jogosulatlan behatolás vagy behatolási kísérlet (hacking);
  • Más tagokról információ gyűjtése jogosulatlan célokból (ideértve a felhasználóneveket és/vagy email címeket);
  • Felhasználói azonosítók automatikus módszerekkel vagy csalárd, illetve tisztességtelen fondorlattal történő létesítése;
  • Nemkívánatos elektronikus kommunikáció létesítése vagy továbbítása, mint a "spam", vagy a többi tagnak a szolgáltatás használata során bármely egyéb módon történő zavarása, illetve azokat az ismételt hozzászólásokat, amelyeket több topikban azonos tartalommal, rövid időn belül "flood"-szerűen szórnak szét. Ezek - egy bejegyzés meghagyása mellett - törlésre kerülnek. Szándékos floodnak számít, ha valaki az adott hozzászólást egy vagy több topikban, több alkalommal helyez el.
  • Olyan anyagok rendelkezésre bocsátása, amelyek félrevezető módon azt a képzetet keltik, hogy azokat a Szolgáltató hivatalosan támogatja vagy hagyta jóvá;
  • Olyan anyagok rendelkezésre bocsátása, amelyek megsértik, visszaélnek vagy megszegik bármely más fél szellemi alkotáshoz, nyilvánossághoz, magánélethez fűződő vagy egyéb más tulajdonosi jogát;
  • Vírusok, férgek, hibák, trójai falovak vagy bármely más destruktív elemek közzététele vagy továbbítása;
  • Olyan anyagok rendelkezésre bocsátása, amelyek jogellenesek vagy jogellenes tevékenységre buzdítanak, esetleg azt hirdetik;
  • Hamis vagy félrevezető információk rendelkezésre bocsátása.

A Bezzeganya kommentszolgáltatás fenntartja a jogot, hogy jelen felhasználási feltéteket a felhasználók előzetes értesítése mellett egyoldalúan módosítsa. Ön a szolgáltatásnak a módosítás hatálybalépését követő használatával – azaz a Bezzeganya kommentszolgáltatásba történő belépéssel - elfogadja a módosított felhasználási feltételeket.

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?