Egy teljesen új fejezethez érkeztünk a klubban. Sajnos amit először Tünde, aztán én egymástól teljesen külön megálmodtunk, nem vált valóra. Arra gondoltunk, hogy akik virtuális barátságot kötöttek, azok szívesen ismerkednének és beszélgetnének személyesen is. Gondoltunk arra is, hogy a netes beszélgetések félreértései és vitái gyakran abból adódnak, hogy míg a személyes kommunikációban ezer más hatás is ér bennünket, a kommentelés közben a betűkre hagyatkozhatunk csak, így jó lenne személyes beszélgetéseknek is helyt adni.

A napot, a helyszínt random választottam, a késő délutáni órát pedig azért, hogy azok, akik dolgoznak, de érdeklődnek a téma iránt, el tudjanak jönni. Aztán összesen egy-két tucat ember fordult meg itt a két év alatt. Pedig a témák iránt volt érdeklődés, időnként óriási is. Felmerült a vidéki helyszín, de mindössze öt anyuka reagált három városból, hogy jaj, de jó lenne. Egyre inkább kikristályosodott, hogy ez így nem megy. Minden alkalommal, mikor épp feladtam volna, jött egy olyan löket, ami miatt tovább csináltam. Így ahelyett, hogy bezárná kapuit a Bezzeganya klub, néhány dolgon változtatunk.

Az első változtatás, talán a legfontosabb, hogy kis sorozatokat, tematikus alkalmakat tartunk.

A második: a jelentkezés. Akkor fog egy-egy projekt elindulni, ha lesz rá jelentkező. Jelentkezni a Facebookon lehet majd, de poszt formájában itt is megjelenik majd, hogy mire lehet jelentkezni, illetve milyen minisorozat indul, pontosan mikor.

A harmadik, hogy benevezünk a Születés Hete programsorozatra, a Gyerek Szigetre, a kismamás börzékre, így ott is találkozhattok velünk.

Tervezünk kis meglepetéseket, ajándékokat, vendégeket.

Tervezünk vidéki helyszínt is, de csak akkor, ha van rá jelentkező, adott programnál ezt is lehet jelölni majd.

Ami nem változik: Az állandó helyszín. Egyszerűen azért, mert egy rendezett, kulturált, tiszta, megfelelő befogadóképességű helyet bérelni, ami ráadásul jó közlekedésnél van, nagyon nehéz. A tervek szerint nem változik a nap, de ha sokan azt mondjátok, hogy egy másik nap jobb lenne, konkrét nap megjelöléssel, megérdeklődöm, hogy változtathatunk-e. Még mindig én foglak várni benneteket, de egyes alkalmakra jön majd vendég is.

És akkor a tervezett programokról:

Szülésre felkészítő alkalmak

  • A várandósság alatti testi, lelki és párkapcsolati változások
  • Szűrővizsgálatok, genetika, terhességi cukorbetegség
  • Beszéljünk a szülésről őszintén
  • Az a bizonyos első hat hét és történései, különös tekintettel a szülés utáni 72 órára
  • Gyorstalpaló babagondozási tanfolyam (pelenkázás, öltöztetés, hogy fogjam meg, fürdetés, hogy tegyem mellre, környezettudatos babagondozás, stb)

Párkapcsolati tréning

  • Fiatal pároknak 5 alkalmas sorozat, a gyermekteleneknek, gyermeket tervezőknek, friss családoknak szól
  • Rutinos pároknak 5 alkalmas sorozat, akik már jó néhány éve élnek együtt, és szeretnék továbbra is együtt élni az életüket.

A párkapcsolati tréning nem párterápia, hanem megelőző karbantartás, tehát nem a mély problémákkal rendelkező pároknak szánt beszélgetések, hanem azoknak, akik szeretnék, ha el se romlana a kapcsolatuk. A konkrét témák a Facebookon fent lesznek.

Szülőképzés

       Fiatal családoknak a gyermeknevelés kérdéseiről

  • Pénzgazdálkodás
  • Ki viseli a koronát?
  • A család és a munka kérdése
  • Apák
  • Problémás a gyermek (diszesség, hiperaktivitás, ADHD…)- amit a szülők tehetnek, avagy amihez nem kell szakember

Nagyszülő képzés

  • Elengedni a gyermekünket
  • Támogatni, vagy beleszólni
  • A jó nagyik tízparancsolata
  • Nagypapák és unokák
  • Ha nincs és nem lesz unokám, de vágyom a nagyszülőségre

A már korábban tervezett drogprevenciós előadás is tervben van, és amint lesz rá jelentkező, az is meg lesz tartva. Ez az alkalom a 12 év feletti gyerekeknek, tiniknek szól, de szülőként is érdemes meghallgatni, és az előadó a szülőkkel is szívesen beszélget.

Természetesen ti is javasolhattok témákat, sorozatokat, amelyeken szívesen reszt vennétek.

Hamarosan megjelennek az időpontok a Bezzeganya Facebook oldalán. Figyeljétek az oldalt, és jelentkezzetek!”

nagycsaládos

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?

A Bezzeganya blog a Disqus kommentrendszert használja. Ha te is szeretnél hozzászólni, és még nincs regisztrációd, itt találsz segítséget hozzá>>> A Disqus használatáról, beállításairól pedig itt írtunk>>>