Amikor én voltam gyerek, sokat társasjátékoztunk a szüleimmel. Sok ilyen emlékem van. Amikor a gyermekeim kisebbek voltak, meg most a kicsikkel is, szoktunk társasozni. Jó kis családi program ez. De egyre nagyobb divatja van annak, hogy nemcsak kicsik társasoznak egymással, vagy a szüleikkel, hanem a felnőttek is, egymással. Vagyis ez nem csak a gyerekek szórakoztatására való dolog. Rengeteg új, és jobbnál jobb stratégiai játék kapható ma már. Sőt, egyre újabbak jelennek meg évről évre. És lehet újat mondani még. Nem csak a Ki nevet a végén és az erre felépített játékok vannak a piacon.

Mi olyan vonzó a társasjátékban, hogy egy központot is létrehoznak neki, sőt, ami még egy év múltán is működik? Mi olyan vonzó benne, hogy fiatalok és idősebbek is félreteszik a számítógépet, tabletet, munkát, mozit és el-eljárnak esténként, alkalomadtán egy-egy társasjáték partira? És természetesen a kisgyerekekkel való játék is szóba fog kerülni a következő Bezzeganya klubon.

November 5-én, 17-19 óra között várom a játékos kedvűeket Gál Józseffel, a közgazdász játékmesterrel, a Table Talk podcast ötletgazdájával, hogy beszélgessünk együtt a társasjátékokról és természetesen a játszásról, a Práter12 közösségi térben (Budapest VIII. kerület Práter utca 12).

Novemberi programok a Bezzeganya klubban:

November 12. Környezetünk védelme

November 19. Munka és család

November 26. A Bezzegnagyik mitől lesznek bezzegelésre méltók?

nagycsaládos

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?

A Bezzeganya blog a Disqus kommentrendszert használja. Ha te is szeretnél hozzászólni, és még nincs regisztrációd, itt találsz segítséget hozzá>>> A Disqus használatáról, beállításairól pedig itt írtunk>>>