terhesnapló terhesség kismama meddőség

Lilla vagyok 41 éves, elvileg meddő. De nemrég csoda történt, kétcsíkos lett a terhességi tesztem. A történetem röviden:

Négy éve beleszerettem a mostani férjembe, aki tíz évvel fiatalabb, mint én. Összeházasodtunk, és én az esküvőnkön megígértem a nagyijának, hogy lesz közös gyerekünk. És mindenképp be akartam tartani a neki tett ígéretem. Nekem van egy 16 éves fiam az első házasságomból, de neki még nem volt gyereke.

Eltelt két év, de mégsem sikerült teherbe esnem. Nem volt más választásom, fel kellett keresnem egy dokit. Több vizsgálat következett, majd kiderült, hogy mindkét petevezetékem el van záródva (egy gyerekkori műtét miatt), emiatt nem eshetek teherbe természetes úton, és a korom is hátrányomra válik. Csak sírni tudtam napokig.

Majd bejelentkeztünk a párommal a termékenységi klinikára, hogy részt vegyünk a lombik-programon, hiszen a dokik szerint csak ez az egy út járható számunkra. Jöttek a vizsgálatok egymás után, majd elérkeztünk a „short-program” küszöbére. Gyógyszerek és mindennapi injekciók következtek, majd petesejt-leszívás és végül novemberben beültetés. Hittük, hogy elsőre sikerülni fog a teherbeesés, sajnos nem így lett. Nehezen, de átvészeltük. Megbeszéltük, hogy megint belevágunk, amint lehet.

A doki tájékoztatott, hogy a szervezetnek pihenésre van szüksége a következő beültetés előtt. Januárban menjek megint a menstruációm második napján vérvételre a hormonszint miatt.

Eljött a január, de nem jött meg, csak egy kis pecsételő vérzésem volt, pedig alig vártam, hogy mehessek a vizsgálatra. Aztán elkezdtek zavarni a szagok, és nem kívántam azokat az ételeket, amelyeket a múlt hónapban még imádtam. Tipikus terhességi tünetek, de az nem lehet. Féltem, hogy valami bajom van, lehet, már nem termelődik petesejtem. Úgy döntöttünk, várunk egy hónapot, azután bejelentkezek a dokihoz, hogy megtudjuk, mi a bajom.

Egyre inkább a terhesség tüneteit mutattam, arra gondoltam, hogy a sok hormongyógyszer most fejti ki a hatását és emiatt biztosan „álterhes” vagyok.

Aztán eljött a február, a menzeszem sehol, úgyhogy vettünk egy tesztet, kétségek között. Gondoltuk, legalább az egyik okot kizárhatjuk, hogy mi nem lehet a bajom.

Vasárnap reggel, hajnali 4-kor megtudtuk, hogy CSODA történt, mert pozitív lett a teszt. Még most sem tudjuk elhinni, hogy ez hogy történhetett.

12 hetesek vagyunk.

Lilla

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?